Stefanović izneo šokantan podatak: U prva tri i po meseca ove godine zaplenjeno DVE TONE droge

Autor:

Vesti

12.04.2019

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas, prilikom obilaska novih prostorija Policijske uprave u Šapcu, da će Ministarstvo nastaviti da unapređuje uslove rada i kapacitete policije, kako bi njen rad bio još efikasniji.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović u Šapcu

Stefanović je istakao da će biti nastavljena i rekonstrukcija zgrade Policijske uprave u centru Šapca, ali i da će dodatno biti unapređen rad upravnih poslova, te da će već od sutra, iako je subota, biti otvoreno još jedno mesto u Policijske uprave u centru Šapca, na kome će građani moći da ostvare prava vezana za izdavanje ličnih dokumenata. 

- Upravni poslovi na teritoriji čitave Srbije pojačali su svoje aktivnosti,  zbog očekivane zamene biometrijskih pasoša, koji su izdati tokom 2009. i 2010. godine i kojima ističe rok važenja. Hoćemo da građani brže i efikasnije ostvare svoja prava - naglasio je Stefanović.

Govoreći o borbi protiv narkotrafikinga, Stefanović je istakao da je u prva tri i po meseca ove godine zaplenjeno gotovo dve tone narkotika.

- Jutros je zaplenjeno 8,1 kilogram heroina. Od početka ove godine, za tri i po meseca imamo zaplene koje su veće od ukupnih zaplena na godišnjem nivou u 2008., 2009. i 2010. godini. To pokazuju da su policajci vrlo ozbiljno shvatili apel da borba protiv šverca narkotika, posebno heroina i kokaina, mora da bude stalno - rekao je Stefanović. 

Komentarišući rezultate rada Policijske uprave u Šapcu, Stefanović je naveo da je ta uprava ostvarila dobre rezultate, da postoji trend smanjenja broja krivičnih dela i dobar rad policije u suzbijanju kriminaliteta. 

Ministar je ukazao da su dobri rezultati ostvareni i zahvaljujući ulaganju u poboljšanje uslova rada policijskih službenika i dodao da je ova uprava u prethodne tri godine dobila oko 60 novih vozila, kao i neophodnu tehniku za rad. On je najavio i da će PU u Šapcu dobiti 29 novih policajaca, koji će podmladiti policiju i ojačati njene kapacitete.

- Razgovarao sam sa kolegama iz svih linija rada. Važno nam je da se trend kriminaliteta stalno smanjuje, da je manji broj saobraćajnih nezgoda i da su građani zadovoljni postupanjem i radom policije - zaključio je Stefanović, koji je tokom obilaska razgovarao sa policijskim službenicima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading