Mićunović savetuje demonstrante: Iluzija je da se mitingom menja vlast

Autor: Tanjug

Vesti

06.04.2019

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnivač i prvi predsednik Demokratske stranke Dragoljub Mićunović ocenio je da bi opozicioni blok trebalo da napusti iluziju da se mitingom i bez izbora može promeniti vlast i sistem.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Dragoljub Mićunović

- Bojkot parlamenta je glupost. Jedino dijalog vodi afirmaciji demokratije, a jedino demokratija garantuje trajni mir. Znam da mnogi sporo shvataju elementarne istine da je bolje razgovarati nego tući se - rekao je za "Politiku" Mićunović, inače narodni poslanik sa najdužim stažom.

Mićunović je, upitan da iznese svoja očekivanja o tome šta će se dešavati na predstojećim mitinzima, rekao da se nada da je sve to samo "pokazivanje mišića".

Vlast, kako je rekao Mićunović, "mora da razgovara sa nezadovoljnim građanima i ispunjava obaveze koje imamo kao kandidat za ulazak u EU, poštujući sve vrednosti i pravila parlamentarne demokratije".

S druge strane, naveo je, opozicioni blok mora da "napusti širenje iluzije da se jednim mitingom, bez izbora može promeniti i vlast i sistem". 


On je dodao da se nada da akteri ovog, kako je naveo, "zakazanog dvoboja", shvataju te stvari.

- Znamo, samo, da je do sada u istoriji bilo mnogo lakše zaglupljivati ljude, nego ih prosvećivati - dodao je Dragoljub Mićunović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading