Dačić poručio opoziciji: Odlučite da li ćete da se bavite politikom ili nasiljem!

Autor: Tanjug

Vesti

04.04.2019

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da ne postoji takva promena izbornog zakona koji bi opoziciji omogućila da pobedi, jer im za to nedostaje podrška naroda i ideje i poručio da nasilje primenjuju slabići.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ivica Dačić

Dačić je u Ministarstvu spoljnih poslova, gde se susreo sa unukom Mahmatme Gandija Tarom Gandi Batačardži, odgovarajući na pitanje o pokušaju upada lidera SzS u Skupštinu grada kazao da su njihovi pokušaji izašli iz konteksta političke borbe.

- U ovom trenutku je za mene neshvatljivo da smo, dok pričam sa Tarom Gandi, unukom čiji je deda bio simbol za nenasilje i mir, i danas imali priliku da vidimo od strane pristalica SzS akte nasilja u Beogradu. To je potpuno izašlo iz konteksta te političke borbe - rekao je Dačić novinarima.


On je dodao da je očigledno da što je manja podrška naroda, veća je radikalizacia protesta i nasilja.

Dačić je istakao da osuđuje takve akte, jer, kako kaže, to nanosi štetu Srbiji budući da protivnici to prikazuju kao glavnu temu u Srbiji, kao da postoji politička nestabilnost, a to je, ocenjuje ministar, loše za nacionalne i državne interese.

- Neki bi trebalo da se opredele, hoće li se baviti politikom ili će se baviti nasiljem - rekao je Dačić.

Naveo je da više nema smisla da se govori kako se takvo nasilje osuduje, jer, kako kaže, "ovo više nije za osudu, već za sankcionisanje".

On je svima koji se bave nasiljem poručio da moraju da se znaju principi po kojima se vodi politički život.


- Siguran sam da ne postoji promena izbornog zakona, sistema koji će njima pomoći da pobede na izborima, jer su za to potrebni glasovi. Ako toga nema, onda je u planu radikalizacija i dolazi do zloupotrebe onih koji su došli na skupove zbog političkog uverenja - kazao je Dačić. 

Dačić je poručio da je odraz snage kada neko ne pribegava nasilju, a da nasilje primenjuju slabići i oni neće moća da ostvare svoj cilj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading