Vulin: Radimo sve da vojska Srbije bude mnogo moćnija

Autor: Tanjug

Vesti

28.03.2019

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojska Srbije će nastaviti da se modernizuje, poručio je danas u Skupštini ministar odbrane Aleksandar Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE
Foto: Ilustracija

Kako je naveo, od 2012. godine, kada je Aleksandar Vučić postao ministar odbrane, i kada je nakon toga kao predsednik Vlade počeo da obezbeđuje ekonomsku stabilnost, Vojska Srbije nije ona demoralisana i zapuštena vojska koja je bila do tada, ona koja nije smela da kaže na godišnjicu NATO agresije da je u pitanju NATO agresija, nego je morala da ćuti i da govori o "NATO akcijama" i "NATO operacijama" i koja nije smela da nazove ni stvari pravim imenom, a kamoli da jača i da se oprema. 

- Vojska Srbije danas je, kao što su svi mogli da vide, jača i bogatija i ima 14 migova 29, koji se remontuju i modernizuju. Imaćemo i tri nova helikoptera Mi 17, četiri nova helikoptera Mi 35, stići će i pet novih helikoptera H-145, 30 tenkova T-72 modernizovanih, 35 BRDM, takođe, modernizovanih. Vojska Srbije, takođe, radi već na modernizaciji svojih PVO sistema KUB, modernizujemo naš avion Orao i kao što vidite, sve što radimo radimo da Vojska Srbije bude mnogo moćnija i mnogo jača - nabrojao je Vulin. 


Dodao je da se takođe radi na tome da svaki pripadnik Vojske Srbije bude zadovoljniji i zato su plate u VS veće nego što su ikada bile, povećane su i dnevnice, uvedena solidarna pomoć za rođenje deteta, stigli su i novi balistički kompleti, kao i nove uniforme, čizme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading