Evropski parlament usvojio sramni predlog kojim je pozvao na ukidanje viza za Kosovo!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.03.2019

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropski parlament usvojio je danas predlog Evropske komisije kojim se od EU članica traži vizna liberalizacija za građane s kosovskim pasošima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Evropski parlament

Komesar Evropske unije za unutrašnja pitanja Dimitris Avramopulos izjavio je da je zadovoljan činjenicom da je Evropski parlament prepoznao važnost bezviznog režima za Kosovo.

- Ne radi se samo o prepoznavanju njihovih napora, već i o osiguranju stabilnosti i bezbednosti u regionu. U pitanju je evropska perspektiva čitavog regiona - rekao je Avramopulos.

On je podsetio da je Evropska komsija u julu 2018. godine potvrdila da je Kosovo ispunilo sve uslove za viznu liberalizaciju, uključujući i demarkaciju granice sa Crnom Gorom i jačanje borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

- Osiguraćemo još bolju saradnju, tako što ćemo ih približiti. Ne može se stalo pomerati cilj - rekao je Avramopulos i upozorio da, u suprotnom, postoji rizik da Kosovo okrene leđa i počne da se udaljava od EU.

Izvestilac za viznu liberalizaciju u Evropskom parlamentu Tanja Fajon rekla je da je Kosovo ostalo "crna rupa na Zapadnom Balkanu" kada su u pitanju vize, i pozvala EU da odmah regauje. 

Deo članica EU ne podržava viznu liberalizaciju za Kosovo zbog straha od migracionog rizika i problema koje je EU već imala s prilivom azilanata sa te teritorije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mimi

28.03.2019 14:31

ma sto sraman ,neka idu u svet neka svet vidi kakvi su siptari neka malo zive sa njima,mi smo dosta ziveli sa njima a malo ce da isprazne kosovo