Opozicionar, a glumi sindikalca: Vukov čovek pravi haos u "Pošti"

Autor: D. S. - E. S. T.

Vesti

28.03.2019

06:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Pavlović, predsednik nereprezentativnog Samostalnog sindikata poštanskih radnika, koji je član Đilasovog Saveza za Srbiju (SZS) i pod maskom sindikalnog delovanja pokušava da podbuni radnike "Pošte Srbije", prethodno je izbačen iz drugog, reprezentativnog sindikata.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Zoran Pavlović

Kako je Srpski telegraf saznao, a potom nam je i potvrđeno, Pavlović je pre nego što je osnovao svoj sindikat bio u PTT Nezavisnost. Tom sindikatu pristupio je 1999. godine, ali je 2004. iz njega izbačen. Snežana Marković, sadašnja predsednica Nezavisnosti, koja je na čelu tog sindikata od 2001, potvrdila je naša saznanja.

- Pavlović je izbačen jer je radio suprotno statutu našeg preduzeća. To je sve što mogu da kažem, taj čovek ne zaslužuje da se bavim njime, to vam dovoljno govori - kaže Markovićeva za Srpski telegraf.

Podrška za direktorku

Nadzorni odbor "Pošte Srbije" održao je sednicu na kojoj su članovi tog tela podržali direktorku ovog preduzeća Miru Petrović.

PROPAO POKUŠAJ

Naša sagovornica dodaje i da je bilo pokušaja da se Nezavisnost udruži sa sindikatom na čijem je čelu Zoran Pavlović, ali da je ta ideja u startu bila osuđena na propast.

- Pokušali smo da se ujedinimo prošle godine, svi sindikati "Pošte Srbije", ali to je kratko trajalo. Svi predsednici sindikata pokušali su da progutaju svoju sujetu zarad prava radnika "Pošte", ali je to bilo teško za funkcionisanje - poručuje naša sagovornica.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Vuk Jeremić

Samostalni sindikat poštanskih radnika, kojim šefuje Pavlović, nema reprezentativnost, međutim, član je Saveza samostalnih sindikata Srbije sa Ljubisavom Orbovićem na čelu. Od Orbovića smo zatražili objašnjenje kako je moguće da se neka sindikalna organizacija pod njegovim okriljem učlani u politički savez (SZS) čiji je jedini cilj rušenje vlasti. On tvrdi da je Pavlovićev angažman individualni čin, kao i da neće dozvoliti politizaciju udruženja na čijem je čelu.

Orbović: Unutar našeg sindikata Pavlović ne sme tako da deluje, zvaću ga na razgovor

- Nije stvar u tome da ja lično ne bih dozvolio, već to ne dozvoljava naš statut. Ukoliko neko želi da bude politički funkcioner, on ne može da bude predsednik bilo kog sindikata. To je jasno naznačeno u statutu. Nisam još stigao, ali ću svakako obaviti razgovor sa Pavlovićem, da mi objasni o čemu se tu radi - poručuje Orbović.

RepublikaFoto: ST/D. KUJUNDŽIĆ
Ljubisav Orbović

SVE JE JASNO

Podsetimo, "Pošta Srbije" izdala je saopštenje u kojem navodi da je Pavlović pristupio Savezu za Srbiju potpisivanjem zajedničke izjave u januaru ove godine sa Vukom Jeremićem, nakon čega su se intenzivirali Pavlovićevi pokušaji da politički deluje.

- Pavlović na svaki način dezavuiše javnost koristeći priliku da svaki poslovni potez preduzeća izvrgne ruglu i kleveti, uz podršku određenih interesnih grupa. Tako je i u slučaju svih nabavki koje je komentarisao u medijima - konstatovano je u saopštenju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading