Simić: Mi ovde ostajemo bez obzira na poteze Prištine

Autor: Tanjug

Vesti

26.03.2019

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić podsetio je na hapšenje direktora Kancelarije za KIM Marka Đurića koje se dogodilo tačno pre godinu dana, ocenivši da je Priština time pokazala da želi jednostranim potezima da rešava otvorena pitanja između Srba i Albanaca, ali na štetu srpskog naroda.

RepublikaFoto: youtube.com/Srpska Lista
Igor Simić

- Na današnji dan prošle godine otet je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, brutalnom silom su prebijeni legalni i legitimni predstavnici srpskog naroda, ministri, poslanici, gradonačelnici, svi članovi Srpske liste koji su verovali da tog dana mogu mirno i normalno da razgovaraju o budućnosti srpsko-albanskih odnosa - rekao je Simić za Tanjug. 


On je podsetio da se tog dana održavao sastanak u okviru unutrašnjeg dijaloga o budućnosti odnosa Srba i Albanaca na KiM, te ocenio da je hapšenje Ðurića bilo deo politike jednostranih poteza Prištine kojima je pokušavala da, s jedne strane, demonstrira svoju snagu, dok je time otežavala život Srbima na KiM.

Podsetio je da su nakon toga usledile antisrpske i anticivilizacijske takse na robu iz centralne Srbije, najavljeno je formiranje tzv. vojske Kosova, otimanje Trepče i serija drugih poteza koji su kulminirali sve češćim upadima specijalnih jedinica ROSU na sever KiM.
Foto: youtube.com/RED EAGLE
Pripadnici ROSU

Simić je naglasio da je sve rađeno sa namerom da se ugrozi bezbednosti građana, a u sklopu celokupne akcije, odnosno plana kako da se zastraše Srbi na severu KiM kako bi sami napustili taj prostor.


- Mi na takav plan nikada nismo niti ćemo pristati. Ovo je naša zemlja, mi ovde ostajemo, zato što nemamo gde da odemo i odavde nema nazad. Nastavićemo da se zajedno sa našom državom Srbijom, vladom i predsednikom Aleksandrom Vučićem borimo za svakog Srbina na KiM - poručio je Simić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading