Vulin: NATO bombardovanje poslednji veliki zločin 20. veka

Autor: Tanjug

Vesti

23.03.2019

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"NATO bombardovanje SRJ bio je poslednji veliki zločin 20. veka, veka u kome je Srbija u ime zajedničkih vrednosti i ideala sa zemljama Zapada položila preko dva miliona života, a koji se završio ubijanjem Srba i komadanjem Srbije", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE
Aleksandar Vulin

- Nije Srbima prvi put da im zemlju otmu, a ljude pobiju, ali jeste prvi put da su im to uradili i pobednici saveznici, uz koje su se u dva svetska rata borili, zajedno sa poraženima u velikim ratovima, protiv kojih su se borili - naveo je Vulin u autorskom tekstu za "Večernje novosti".

Svi zajedno, kako je dodao, napali su malobrojan ali ponosan narod, tvrdoglavo rešen da ostane slobodan.

- Sloboda je jedina vrednost koju Srbi više cene od mira - naglasio je on.

NATO agresija, kako je ocenio, nije bila samo napad na Srbe, već i napad na međunarodno pravo.

- Iako obogaljena i porušena, Srbija je preživela, međunarodno pravo nije. Srbija se uspravila, međunarodno pravo nije - rekao je Vulin.

 

 

Posle bombardovanja Srbije, kako je ocenio, svet vise nikada nije mogao da bude isti, a uverenje Srba da će istina biti dovoljna da odvrati NATO od napada pokazalo se kao naivno nepoznavanje moćnih i velikih. 

Kolateralna šteta tako je postala kovanica koja je istinski objasnila prirodu agresije na SRJ, naveo je on.

- Bili smo kolateralna šteta potrebe NATO da u nedostatku neprijatelja opravda svoje postojanje i da pokaže svim malim narodima željnim slobode da nade nema, a da je svaki otpor uzaludan - ocenio je Vulin. 

Otpor agresiji koji je pružio narod i njegova vojska, ističe, ipak je sačuvao nadu i pravo Srba na ponos.

- Nismo pobedili NATO, previše jaki, previše brojni, previše moćni, ali nismo ni kapitulirali. Nismo ni vojnički poraženi. Kopnena agresija je zaustavljena na Košarama i Paštriku. Teškim i bolnim Kumanovskim sporazumom obustavljeno je razaranje Srbije - istakao je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading