Vacić dobio Čedu na sudu: Evo koliko će lider LDP morati da mu plati

Autor: mediji, Republika

Vesti

21.03.2019

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon višegodišnjeg izbegavanja ročišta i pokušaja prolongiranja procesa, lider LDP-a Čedomir Jovanović izgubio je parnicu sa Mišom Vacićem, pošto ga je prvi čovek Srpske desnice tužio jer je u jednoj emisiji krajem 2016. godine rekao kako „je vlast dovela siledžiju u kancelariju za Kosovo i Metohiju". Prema pravosnažnoj presudi, Jovanovića će izjava koja je predmet spora koštati 111 hiljada dinara naknade štete Vaciću i još 50.000 dinara sudskih troškova!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/Tanjug/D.GOLL
Vacić i Jovanović

Vacić je, ironično, izrazio zahvalnost Čedomiru Jovanoviću što je "revidirao" stavove i odlučio da svoje prihode usmeri za ostvarenje nacionalno bitnih ciljeva.

- Eto, da mi je neko rekao da će Jovanović uplaćivati dve trećine svoje zarade za promociju srpskog Kosmeta, za borbu za nezavisnost Republike Srpske i za druge nacionalne interese, jer će na to otići svaki dinar koji sam dobio po odštetnom zahtevu, ne bih verovao - zaključio je Vacić i istakao da ova presuda nije samo njegova pobeda, već pobeda svakog srpskog nacionaliste i "istovremeno dokaz da su argumenti protiv onih koji pokušavaju da blate i lažno optužuju svakoga ko brani Srbiju i srpske interese".

 

 

Pravni zastupnik Miše Vacića, advokat Mirjana Radovanović istakla je da zadovoljna ovom presudom, pre svega jer je Jovanović očigledno želeo da iskoristi poziciju i moć da izbegne odgovornost za izgovorenu reč i uvredu.

- Ovo je dokaz da nema nedodirljivih i da niko, bez obzira na poziciju, ne može da se sakrije, pobegne ili izbegne zakonske sankcije, koliko god to pokušavao - kaže Radovanovićeva i naglašava da će na ime troškova, posredstvom izvršitelja, odlaziti 2/3 poslaničke plate Jovanovića.

Vacić najavljuje da će velikosrpski nacionalizam ojačati jer je tužio i Nenada Čanka i Mariniku Tepić, gde takođe očekuje da će sud presuditi kao i u slučaju Jovanovića, a pare će potrošiti na borbu za nacionalne ciljeve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading