Pacoli prozvao Dačića da je lažov, on mu uzvratio ovim rečima

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.03.2019

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je uhvaćen u laži da ga je ministar spoljnih poslova Alžira Ramtan Lamamra putem tviter poruke pozvao da u narednih nekoliko nedelja poseti Alžir, tzv. šef kosovske diplomatije Bedžet Pacoli pokušao je da baci ovaj događaj u senku, podsećajući na navodne laži srpskog šefa diplomatije, tvrdeći da je Ivica Dačić paranoik.

Bedžet Pacoli

Pacolijevu laž o pozivu da poseti Alžir raskrinkao je ministar Dačić, a njegove tvrdnje demantovao je i sam Lamamra, koji je saopštio da je u pitanju lažni tviter nalog, te da on nije nikome upućivao nikakve poruke slične sadržine.

Današnji prištinski mediji pišu da je Pacoli na to reagovao tvrdnjom da ministar Dačić koristi njegovo prezime kako bi u javnost plasirao određene informacije.

- Dačić funkcioniše po principima svojih očeva, za koje je laž bog, domovina i vera - rekao je Pacoli, a kao primer je naveo Dačićevu priču da su ga, kako kaže, navodno njegova braća pratila kuda kod da krene.

RTK prenosi da je Pacoli rekao da je to laž.

- Drugi slučaj je da sam mu navodno pretio ubistvom. To je laž paranoika - rekao je Pacoli.

Dačić je, naime, nakon nedavnog sastanka ministara u Bukureštu konstatovao da se za stolom nalaze dva kosovska ministra spoljnih poslova, aludirajući na to da je vršilac dužnosti šefa diplomatije Albanije Gent Cakaj poreklom s Kosova i Pacoli.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ivica Dačić

- Zašto Kosovo ima dva ministra spoljnih poslova za stolom? To je teška provokacija Edija Rame - kazao je tada Dačić, preneli su mediji.

A Pacoli je na srpskom Dačiću rekao: Ako bude neki atentat, da znaš da smo to mi Albanci.

Vezano za Pacolijevu braću, Dačić je u junu 2018. izjavio da su ga tokom puta za Kazahstan "pratila" dva brata Bedžeta Pacolija.

- Bio sam u mnogim zemljama, a danas, nažalost, moram da krijem gde idem. Krenuo sam za Kazahstan i u VIP salonu u Frankfurtu, odakle sam leteo, priđe mi čovek i kaže: ''Ja sam rođeni brat Bedžeta Pacolija''. Pozdravimo se, on ode svojim putem. Vracam se iz Kazahstana, u avionu pored mene sedi drugi rodeni brat Pacolija - ispričao je Dačić krajem juna 2018.

Tada je Dačić rekao i da su sve zemlje koje su povukle priznanje Kosova pod strašnim pritiskom zbog toga što su promenile odluku o južnoj srpskoj pokrajini i da zato on krije koja zemlja je poslednja povukla priznanje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading