Nesreća u Etiopiji "oduvala" Boing: Zabrana preleta i u južnoj srpskoj pokrajini!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.03.2019

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako se to podrazumevalo i kad je Srbija zabranila letove Boinga 737, zbog okupacije južne srpske pokrajine od strane zapadnjačkih sila, doneta je i posebna odluka kojom je civilna avijacija u Prištini zabranila danas prelet avionima tipa "boing 737 max 8" i "boing 737 max 9" iznad Kosova nakon nesreće aviona Etiopijen erlajnsa u nedelju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako je javio AP, prištinska civilna avijacija je saopštila da ta odluka stupa na snagu odmah i da je doneta zbog nerazjašnjenih uzroka nesreće letelice etiopske kompanije.

Vazdušni prostor iznad KiM je prema Vojno-tehničkom sporazumu iz 1999. godine u nadležnosti komandanta Kfora, odnosno NATO.

Kako podseća AP, ovo je druga nesreća u kojoj je učestvovao "boingov" avion tipa 737 max 8 za samo pet poslednjih meseci, što je dovelo do privremene zabrane letenja ovih aviona širom sveta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading