Stručnjaci Miškoviću: Upoznaj materiju, pa kritikuj!

Autor: J.D.J.

Vesti

08.03.2019

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslav Mišković neka prvo ode u neku zadrugu i upozna se sa tim šta mi tačno radimo, pa posle neka piše šta hoće, poručio je srpskom biznismenu ugledni profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i član Akademijskog odbora za selo SANU Zoran Keserović.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Miroslav Mišković

On je, reagujući na autorski tekst vlasnika "Delta holdinga" u kom Mišković kritikuje projekat "500 zadruga u 500 sela", kako se navodno sprovodi na pogrešan način i ne ispunjava osnovne kriterijume, istakao da Mišković očigledno nije upoznat sa situacijom.

- Bio sam veoma iznenađen kada sam pročitao tekst, ali sve što je on izneo kao kritiku mi već radimo. Kaže da je neophodno dovođenje evropskog znanja, a u projekat su uključeni upravo takvi ljudi od znanja, profesori sa nekoliko poljoprivrednih fakulteta. Pa ideju za plantažu koju je on podigao u Čelarevu smo dali jedan profesor i ja. Ako je negde napravljen pomak na osnovu znanja koje je došlo u Srbiju, to je u voćarstvu i on to dobro zna - kaže profesor Keserović dodajući da nama znanja ne manjka.

Keserović: Sve što je Mišković izneo kao kritiku mi već radimo

Mišković je zamerio i to da projekat ne obezbeđuje otkup roda na imanjima seljaka, međutim, Keserović ističe da im upravo udruživanje omogućava da budu pandan velikim kompanijama kakva je "Delta".

- Cilj udruživanja i jeste da tim ljudima, odnosno malim poljoprivrednim gazdinstvima, damo šansu da se udruženi izbore na tržištu i da mogu sutra i da izvoze samostalno, a ne da idu preko velikih kompanija. Porodični biznis, uvođenje novih tehnologija i udruživanje, samo na taj način oni mogu postati konkurentni na našem, ali i evropskom i svetskom tržištu - poručuje ovaj stručnjak. J. D. J.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading