Savez za Srbiju postao Savez za Separatiste!

Autor:

Vesti

07.03.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nijedan od lidera opozicije nije se oglasio i negirao tvrdnje Sulejmana Ugljanina da je i njegova SDA postala deo protesta "1 od 5 miliona". Upadljivo ćutanje Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića, Zorana Lutovca i Sergeja Trifunović, kako kažu sagovornici Srpskog telegrafa, siguran je znak da im je društvo čoveka koji je mnogo puta izjavio da Srbija nije njegova država poželjno.

RepublikaFoto: e-stock/Ivan Dobričić
Članovi Saveza za Srbiju: Stefanović, Lutovac, Đilas, Jeremić, Obradović...

Podsetimo, Ugljanin i ne krije (pogledajte u okviru šta je sve izjavljivao) da se zalaže za rušenje Srbije i stvaranje republike Sandžak, a u februaru 2017. sastao se sa Hašimom Tačijem u Prištini, veličajući ga rečima da je "izgradio demokratsku državu Kosovo".

Posebno je zanimljivo objašnjenje Ugljanina zašto se pridružio protestima.

9. MARTA UGLJANIN PREDVODI PROTESTE U NOVOM PAZARU

- Protivim se genocidnoj politici Srbije. To opredeljenje i činjenica da je Srbija danas sigurna kuća za ratne zločince, nedemokratska država u kojoj nema slobode, ravnopravnosti i vladavine prava zahteva naš politički odgovor i odlučnu političku akciju - obrazložio je Ugljanin.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Ljajić: Nema opravdanja za proteste

Ministar trgovine i lider SDP Rasim Ljajić za Srpski telegraf navodi da nema nikakvog opravdanja za takve proteste jer Vlada ulaže napore da poboljša infrastrukturu u Sandžaku.

- Protesti u Sandžaku ponovo vraćaju Sandžak na listu neuralgičnih mesta, što je istovremeno i štetno i pogrešno. Institucije u ovoj zemlji su mesto za rešavanje svih aktuelnih problema, a ne ulica. Posebno zato što je situacija u Sandžaku specifična i osetljiva i nije isto ako protestujete u Pazaru ili Valjevu i Kragujevcu.

Vuletić: Takvu vrstu zbližavanja opozicije sa Ugljaninom građani teško da će podržatiGlosa Centar - Naslov

Analitičar i marketinški stručnjak Nebojša Krstić kaže da se kuso i repato skupilo za rušenje Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: Republika

MOJ STAV

Aleksandar Antić, ministar

Separatizam Ugljanina reakcija je na napore Vučića da se dugoročnim kompromisom reši pitanje KiM. Ugljanin želi da iskoristi trenutak da na mala vrata ostvari neostvarivo, da Sandžak odvoji od Srbije

- Ne vidim nijedan razlog da vojvođanski separatisti mogu da budu deo protesta, a da sandžački ne mogu. Uostalom, taj protest i nije koncipiran da bi branio određenu politiku, ideologiju ili vrednosti, već da bi se sve kuso i repato što je protiv Vučića i evropske Srbije skupilo na gomilu - smatra Krstić.

RepublikaFoto: Tanjug

Zukorlić: Veliko licemerje

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić za Srpski telegraf navodi da je Ugljanin licemeran:

- Vrh stranke vodi opozicionu politiku, a ostali stranački činovnici, koji se nalaze na lokalnim pozicijama, kolaboriraće sa vlastima radi korišćenja raznih sredstava, finansijskih investicija iz Beograda, i tako dalje. S druge strane, verujem da će to sada biti još jedan izazov i problem za njegovog koalicionog partnera u Sandžaku Rasima Ljajića.

Prema rečima sociologa Vladimira Vuletića, na ovaj način Ugljanin profitira, a moguće je i da se nudi Vučiću.

Krstić: Protest je koncipiran da bi se sve kuso i repato što je protiv Vučića i evropske Srbije skupilo na gomilu

- Opoziciji Ugljanin više može da našteti nego da donese dobrog, tako da ne znam čemu se raduju. On ima zahteve za autonomijom Sandžaka, pa i secesijom, a takvu vrstu zbližavanja opozicije sa Ugljaninom građani teško da će podržati i distanciraće se od njih. Moguće je da se Ugljanin nudi Vučiću na ovaj način, tako što pokazuje koliko može da bude opasan i da je kao takvog bolje da ga nema za neprijatelja - zaključuje Vuletić.

Foto: Tanjug
Sulejman Ugljanin

Čovek opasnih namera

* Ugljanin je lider SDA i Bošnjačkog nacionalnog veća
* pretio da će da formira državu Sandžak ukoliko pobedi na izborima
* rekao da je Srbija neman i fašistička tvorevina
* njegove pristalice uzvikuju parole "Sandžačka republika", "Živela sandžačka zastava", "Suljo, mi te volimo", "Vučiću pederu"
* poručio da Vučić nije njegov predsednik, a da je Sandžak država, on bi priznao Kosovo
* sastao se 2017. sa Hašimom Tačijem u Prištini, veličajući ga rečima da je izgradio demokratsku državu Kosovo
* uputio poziv Bedžetu Pacoliju da dođe u Novi Pazar u svojstvu "zamenika premijera republike Kosovo"
* prisustvovao svečanoj akademiji kojom je obeležena 72. godišnjica pogibije Šabana Poluže i Mehmeda Gradice, vođa balista na Kosovu tokom Drugog svetskog rata

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading