Ustaštvo je osnova hrvatske politike

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.03.2019

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da incidenti u Hrvatskoj koji imaju veze sa Srbijom i Srbima više nisu samo izlovani događaji, već da se u toj zemlji stvara antisrpska atmosfera kao osnova hrvatske politike, i to ne samo u predizbornim kampanjama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

To se reflektuje i na druge oblasti, poput revitalizovanja istorije, opravdavanja zločina nad Srbima u Drugom svetskom ratu, rehabilitaciju ustaškog režima, ali i na bezbednost ljudi, rekao je Dačić i dodao da se takvim ponašanjem šalje poruka da Srbi nisu dobrodošli i da im nije mesto u Hrvatskoj.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ivica Dačić

"Ovde je reč da je to način vladanja ove garniture u Hrvatskoj"

Govoreći o natpisu UČK na srpskom konzulatu u Beču, Dačić kaže da država Austrija ne snosi odgovornost osim za to što nije obezbeđen srpski konzulat.


- U tom smislu ih upozoravamo da treba više pažnje da se obrati na bezbednost naših diplomatsko-konzularnih predstavništava - kaže srpski šef diplomatije.

Navodeći da su Albanci u Crnoj Gori nakon pobede na lokalnim izborima slavili uz uzvikivanje imena UČK, da u Hrvatskoj postoji nacistička i fašistička retorika i postupci prema Srbima, kao i opasnost od velike Albanije, Dačić kaže da se u međunarodnoj javnosti neki brižnici sete velike Srbije. 


- Uvek im je na prvom mestu da kažu da je najveća opasnost velika Srbija. Koliko to Srbija treba da bude mala da ne bi nekome bila velika - rekao Dačić.

Diplomatija radi punom parom

Dačić je rekao da vlada ovih dana vodi živu diplomatsku aktivnost, budući da u Srbiju dolaze ministarka odbrane Nemačke, savetnik Angele Merkel, da će biti održana sednica Mešovitog komiteta sa Rusijom, te da 8. marta dolazi američki podsekretar za politička pitanja Dejvid Hejl. 

- To potvrđuje koliko se ne uspeva u tome da se izvrši pritisak na Prištinu - rekao je Dačić.

Kad je reč o poseti italijanskog premijera Ðuzepea Konta, Dačić kaže da je reč o reintenziviranju ukupnih odnosa sa tom zemljom i da je poseta prva faza pre zakazivanja zajedničke sednice dve vlade.

Dačić kaže i da Srbija sa Italijom ima sporazum o strateškom partnerstvu, ali da ima još prostora da se ojačaju veze dve zemlje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading