Vulin upozorava: Haradinajeva izjava pretnja miru za čitav region

Autor: Tanjug

Vesti

03.03.2019

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Izjava premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja da bi takozvana "vojska Kosova" mogla da uđe na sever Kosova i Metohije", predstavlja pretnju miru za čitav region, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE
Aleksandar Vulin

On je, u izjavi za RTS, poručio da je Vojska Srbije sigurna, snažna i sposobna da sačuva mir i stabilnost na teritoriji cele zemlje.

Vulin je ocenio da Haradinaj pokušava da isprovocira sukob sa Srbima kako bi Albanci ispali "žrtve" i kako bi ponovo pozvali međunarodnu zajednicu da stane na njihovu stranu.

- A onda da tuđa deca, iz drugih evropskih zemalja ginu za ciljeve Ramuša Haradinaja. Verujem da više niko nikada neće pomisliti da je 2019. isto što i 1999. godina - rekao je Vulin.

Vulin je odbacio mogućnost da eventualni upad tzv. kosovske vojske na sever KiM uspeo i poručio da je Vojska Srbije sigurna, stabilna i snažna i spremna da ispuni svako naređenje svog vrhovnog komandata.

- Naravno da smo u stanju da sačuvamo mir u čitavom prostoru naše zemlje. Nesporno je da bi se Albanci povukli u rasulu sa severa i da bi bežali sa severa KiM, kao što se i ranije uvek dešavalo - zaključio je Vulin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading