Pacoli Dačiću otvoreno zapretio smrću, a onda ga je šef diplomatije pokopao

Autor:

Vesti

02.03.2019

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ako bude neki atentat, da znaš da smo mi Albanci", zapretio je šiptarski ministar Bedžet Pacoli, na šta mu srpski šef diplomatije Ivica Dačić nije ostao dužan.

RepublikaFoto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ
Ivica Dačić

Pacoli je, kako se saznaje, bez pardona, i to na srpskom, Dačiću uputio pretnje.

Prethodno je Dačić konstatovao da se za stolom nalaze dva kosovska ministra spoljnih poslova, aludirajući na to da je vršilac dužnosti šefa diplomatije Albanije Gent Cakaj poreklom s Kosova.

- Zašto Kosovo ima dva ministra spoljnih poslova za stolom? To je teška provokacija Edija Rame - kazao je Dačić.

Inače, Rama je istovremeno i premijer i ministar spoljnih poslova Albanije, ali Cakaj je v. d. ministra spoljnih poslova, pošto mu je Rama preneo sva ovlašćenja. Tu je bio i kosovski ministar Pacoli.

Ivica Dačić: Udarili su na tvrdo, oguglao sam na pretnje

Šef diplomatije Ivica Dačić kaže da su albanski političari nervozni jer im se ruši tlo pod nogama.

- Već sam oguglao na pretnje, ali je ovo prvi put da mi neko od albanskih političara tako direktno kaže. To pokazuje koliko su nervozni, ruši im se tlo pod nogama, mislili su da je sve gotovo... Odgovorio sam im da sam ja njihov ministar, a da su oni samo moji pomoćnici, jer je Kosovo deo Srbije. Oni su navikli da dobiju sve na silu. Sada su udarili na tvrdo! Nema odustajanja bez obzira na pretnje.

Na Dačićevo pitanje je reagovao Cakaj s opaskom da bi i ranije trebalo da bude isprovociran budući da je Kosovo imalo dvojicu ministara spoljnih poslova, misleći i na samog Dačića.

- Vi ste iz Prizrena, zar ne? Ja sam Albanac s Kosova i ovde predstavljam Albaniju - rekao je Cakaj.

Na to mu, kako se saznaje od dobro upućenog izvora, srpski šef diplomatije nije ostao dužan.

- Dačić im je uputio samo jednu rečenicu: "Pa jeste, mi smo svi iz Srbije, Kosovo je Srbija."

- Iznerviran i nemoćan da bilo šta uradi, Pacoli je onda zapretio atentatom, a Dačić je i posle toga samo rekao: "Mnogo ste nešto nervozni." Ovo nije obična pretnja, već nešto vrlo ozbiljno i krajnje nedopustivo, jer dolazi od zvaničnika i izrečena je javno - kaže sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading