ZAKLETVA U SKUPŠTINI: 156 novih sudija dalo svoju reč

Autor: Republika

Vesti

28.02.2019

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Domu Narodne skupštine u Beogradu danas je 156 novih sudija položilo zakletvu pred predsednicom skupštine Majom Gojković.

RepublikaFoto: Tanjug
Maja Gojković

Zakletvu su položile sudije koje su prvi put izabane na funkcije u osnovnim sudovima u Aranđelovcu, Bačkoj palanci, Vršcu, Lazarevcu, Mladenovcu, Obrenovcu, Pančevu, Požarevcu, Rumi, Staroj Pazovi, Ubu, Novom Sadu i Beogradu.

Takođe, zakletvu su položile i sudije koje su prvi put izabrane na sudijske funkcije u prekršajnim sudovima u Aranđelovcu, Valjevu, Vranju, Vršcu, Gornjem Milanovcu, Zrenjeninu, Jagodini, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Lazarevcu, Nišu, Novom Pazaru, Požarevcu, Požegi, Prijepolju, Rumi, Senti, Smederevu, Somboru, Užicu, Čačku, Beogradu, Novom Sadu i Preševu.

Gojković je tom prilikom izrazila uverenje da će novoizabrane sudije tokom mandata pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini.

- Verujem da ćete suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske funkcije u Republici Srbiji - poručila je Gojković novoizabranim sudijama.

Sudije u skladu sa Zakonom o sudijama, pre stupanja na funkciju, polaže zakletvu pred predsednikom Narodne skupštine.

Izabrani su na prvu sudijsku funkciju na sednici narodne skupštine 14. februara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading