Kraj za Ramuša: Tači i Mustafa ruše Haradinaja?!

Autor: Tanjug

Vesti

27.02.2019

22:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači posetio je danas predsednika Demokratskog saveza Kosova Isu Mustafu u svom domu, a očekuje se da posle ovog sastanka formiraju novu vladu na čijem čelu se više neće nalaziti Ramuš Haradinaj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prljava igra: Ramuš Haradinaj i Hašim Tači

Kako piše Telegraf.rs pozivajući se na izvore u Prištini, sastanak Tačija i Mustafe održan je u sredu u kasnim satima, odmah posle onog koji je upriličen sa viskom američkim zvaničnicima.

Iako zvaničnih informacija o ovom sastanku nema, pretpostavlja se da bi Haradinajev tvrdokoran stav po pitanju taksi na robu iz centralne Srbije i  Bosne i Hercegovine mogao da ga "košta" mesta predsednika tzv. Vlade Kosova.

Uz još neke stranke, biće potrebno još 80 odbornika da bi mogli da izglasaju sporazum sa Beogradom, a ako se dogovor napravi, posle novog kombinovanja Tačijev PDK imao bi 22 poslanika, Mustafin LDK 25, deo koji se odvojio od Samoopredeljenja 12, dok manjine imaju 20 poslaničkih mesta.

 

 

- To je 79, ali kada na to dodate još nekoliko samostalnih poslanika, taman se dobija potrebna računica zahvaljujući kojoj bi Haradinaju mogli da vidimo leđa - navodi dobro obavešten izvor.

Naime, za formiranje Vlade je potreban 61 poslanik, pošto parlament ima 120 mesta, dok je za izglasavanje međudržavnih sporazuma potrebna dvotrećinska podrška poslanika, odnosno 80 glasova.

Da podsetimo, Tači je večeras izjavio da će "Kosovo učiniti sve da ne bi rizikovalo partnerstvo sa SAD".

Predsednik privremenih prištinskih institucija je u prošlosti posetio Mustafu u svom domu kada se vratio iz Nemačke gde se nalazio na oporavku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading