"SVI STE IZDAJNICI": Obradović napao Šutanovca, Čedu, Čanka, Radulovića

Autor:

Vesti

22.08.2017

04:30 >> 22:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Dveri Boško Obradović nazvao je izdajnicima i stranim plaćenicima Dragana Šutanovca, Čedomira Jovanovića, Nenada Čanka i Sašu Radulovića, a tom spisku možda će se pridružiti i Boris Tadić.

RepublikaFoto: Tanjug
Ne bira reči: Boško Obradović

Gnev Obradovića izazvala je, naime, potvrda pomenutih opozicionih lidera da će prekosutra prisustvovati sastanku sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Makalisterom, zbog čega je isključio mogućnost svake dalje saradnje s njima.

- Ko ide na taj sastanak, nije samostalan, već ima gazdu na zapadu. Dveri mogu da razgovaraju i sarađuju samo s onima koji ne idu na ovako ponižavajuće sastanke - poručio je Obradović.

Kontraudarac

Prozvani "izdajnici" uzvraćaju udarac, pa tako potpredsednik DS Igor Salak tvrdi da Obradović zapravo boluje od sindroma uvređene mlade.

- Boško nije pozvan na ovaj sastanak, pa zato tako govori. Važno je prisustvovati ovim susretima da bi mogli da se čuju mišljenje i stav opozicije. Važno je da im neko kaže da se reforme u Srbiji sprovode samo na papiru i u medijskim izjavama, a da je situacija u svim domenima našeg društva katastrofalna - poručuje Salak.

Reči nije birao ni njegov stranački kolega Radoslav Milojičić Kena.

- Nazvati nas izdajnicima nije na mestu čak ni ako dolazi od Obradovića, koji hoće da osvaja Boku Kotorsku i u svojoj opštini ima tri odsto podrške. DS ima vrednosti za koje se zalaže punih 27 godina, a to su dijalog i poštovanje različitosti. Pomenuti neka kaže kako mu nije smetalo kada smo mu pomogli da uđe u parlament - poručuje Milojičić.

Reč izdaja nimalo se nije dopala ni vrhu LDP Čedomira Jovanovića. Član Predsedništva ove stranke Đorđe Žujović tvrdi da nema ničeg spornog u vezi pomenutog sastanka.

- Ovaj sastanak izgleda nije po volji Bošku Obradoviću, Vulinu, Saši Jankoviću i Vuku Jeremiću, pa su neki izmislili put da ne bi bili tu u vreme sastanka. Uvek budni Vulin to vidi kao urotu protiv vlasti, a Obradović je to dočekao da druge proglasi za izdajnike - navodi Žujović.

Totalni raspad

Ovakvo ratno stanje opozicije inicirao je prošlonedeljni razlaz Saše Jankovića i DS, nakon čega su se razbuktale strasti, koje su ionako tinjale. Direktor "Faktor plusa" Vladimir Pejić pak ocenjuje da je upravo slučaj "Makalister" oslikao svu dubinu jaza u opoziciji.

- Opozicija je u totalnom rasulu, nemaju jasno definisan stav čak ni po pitanju EU. Od Obradovića me ovo ne čudi jer je on protiv Unije, ali šta je s ostalim proevropskim predstavnicima? I kako će na kraju oni kao takvi sarađivati sa Obradovićem ako dođe do ujedinjenja opozicije. Potpuna konfuzija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading