Vacić: Gejevi treba da odbrane Kosovo

Autor:

Vesti

26.02.2019

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Srpske desnice Miša Vacić poručio je da srpski homoseksualci treba da se pokažu patriotama i da stanu u odbranu Kosova i Metohije.

Foto: printscreen/TV Happy
Predrag Azdejković (levo) i Miša Vacić

Vacić je ovo rekao na gostovanju u Jutarnjem programu TV Hepi gde se našao rame uz rame sa gej aktivistom Predragom Azdejkovićem, od kojeg je, kako je naveo, ranije zahtevao da se kao srpski homoseksualac mora deklarisati i kao branilac srpskih interesa.

- Odavno sam predlagao u više intervjua i tražio od Azdejkovića da utiče na gej zajednicu i da se zalaže za srpske nacionalne interese. On treba da kroz svoje kružoke utiče na stav da je Kosovo Srbija, da u Srebrenici nije bilo genocida ili da se u Holivudu ne snimaju filmovi gde su Srbi zločinci, nego heroji. Treba da imamo srpski lobi među gejevima, jer tako mogu da sačuvaju Kosovo. Nevažno je da li je neko vegan, gej ili feministkinja, svako treba da brani srpske nacionalne interese - smatra Vacić.

RepublikaFoto: pixabay.com

Sa ovim se Azdejković složio, navodeći da se nekada zalagao za interese koji možda i ne pogoduju Srbiji, ali da se politički osvestio kada su u našoj državi gej ljudi, uključujući zajednice i pojedince, dobili određena veća prava i kada ih više niko ne tuče na ulicama.

- Danas ne postoji niko koga gejevi treba da se plaše u Srbiji. Državna struktura brani i štiti, koja nekada nije funkcionisala. Promenilo se na bolje i očekujem da će vremenom biti sve bolje - kaže srpski gej aktivista.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading