NOVO HARADINAJEVO LICEMERJE: Ako su takse uslov, priznanje nam ne treba!

Autor: Tanjug

Vesti

25.02.2019

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovu nije potrebno priznanje Srbije, ako je uslov za to da Priština suspenduje 100 odsto uvećane takse nametnute na proizvode iz Srbije, izjavio je danas premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Govoreći na komemoraciji povodom godišnjice od ubistva Envera Hadrija, kojeg Priština veliča kao heroja, Haradinaj je kazao je da se danas, kako je kazao, "20 godina od oslobođenja" i kada Kosovo ulazi "u drugu deceniju nezavisnosti", dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, koji se vodi uz posredovanje Brisela, odstupio je od nekih pravila i pretvorio se u "dijalog za teritorije".

Hardinaj je, kako je prenosi prištinska Koha, rekao i da nametnute takse na srpsku robu ometaju formalizaciju podele teritorije.

- Kosovo ne daje osnov za priznavanje, a ako je to cena, Kosovu nije potrebno priznanje Srbije - rekao je Haradinaj.

Hadri je bio albanski emigrant, a ubijen je u Briselu 1990. godine.

Za njegovo ubistvo pred belgijskim sudom u odsustvu su osuđeni bivši oficir Udbe Božidar Spasić i dvojica viđenjih ljudi srpsko-crnogorskog podzemlja, Andrija Drašković i Veselin Vukotić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading