ISTIČE IM PRITVOR: Nova odluka suda o pritvoru osumnjičenim Srbima za ubistvo Ivanovića

Autor: Tanjug

Vesti

22.02.2019

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova odluka suda u Prištini o pritvoru trojice Srba osumnjičenih u istrazi prištinskog tužilaštva za ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, biće doneta danas, pošto im u subotu ističe pritvor koji im je ranije određen.

RepublikaFoto: Republika

Nakon razmatranja da li i dalje postoje razlozi za pritvor, sud u Prištini pritvor može da im produži, da ga ukine, a može i da im odredi neku od mera za obezbeđenje prisustva, kao što je jemstvo ili kućni pritvor.

Osumnjičeni u ovom slučaju su pripadnici KPS Dragiša Marković i Nedeljko Spasojević, kao i Marko Rošić.

Sva trojica se nalaze u Podujevu u pritvoru koji im je određen 24. novembra 2018. i u međuvremenu je bio produžen.

Marković je osumnjičen za krivično delo odavanje službene tajne jer je navodno viđen na mestu ubistva kako priča mobilnim telefonom.

Foto: Republika

Spasojeviću se na teret stavlja "teško ubistvo u pomaganju", kao i nedozvoljeno držanje oružja, koje mu je pronađeno u kući na tavanu.

Treći osumnjičeni u ovoj istrazi, Marko Rošić, nedavno je otkazao pumonoćje srpskim advokatima i angažovao advokata Albanca.

Osnovni sud u Prištini je prema pisanju tamošnjih medija, 24. januara izdao nalog za hapšenje potpredsednika stranke kosovskih Srba Srpska lista Milana Radoičića, čije je hapšenje bilo pokušano u istoj akciji krajem novembra kada su uhapšena druga trojica.

Foto: Tanjug/D. GOLL
Milan Radoičić

Radojičić je u međuvremenu ispitan u Beogradu.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, oko 9.00, ispred ulaza u sedište svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading