Vučić: Imamo dokaze o veoma ofanzivnom delovanju protiv Srbije

Autor: Tanjug

Vesti

21.08.2017

11:13 >> 12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak da su zaposleni u Ambasadi Srbije u Makedoniji povučeni na konsultacije nakon što je od nadležnih obaveštajnih organa "dobijeno dovoljno dokaza o veoma ofanzivnom delovanju protiv organa i institucija Srbije".

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

On nije hteo da iznosi detalje, ali je istakao da Srbija želi da ima dobre odnose sa Makedonijom, ali i da mora da se pripremi i prilagodi novim okolnostima.

- Naše je da naši ljudi budu pripremljeni i spremni. Biće nekih promena u našem osoblju i da zaštitimo prijateljstvo naše sa Makedoncima, a i kako da se ponašamo u novom okruženju - rekao je Vučić.

- Mnogo je spekulacija i mislim da će u narednih 10 dana sve biti mnogo jasnije. Mi ćemo svoje interese da zaštimo i gradićemo dobre odnose sa Skopljem - rekao je predsednik na pitanje da li kriza u odnosima sa Makedonijom ima veze sa članstvom Kosova u UNESCO.

- Ali, kako bih vam rekao... Ti odnosi će morati da budu zasnovani na uzajmnom poštovanju. Da li će Albanci da uvrste Kosovo na dnevni red skupštine UNESCO... Naš je posao da zaštitimo interese Srbije, a da pri tom ne narušimo interese durgih zemalja - rekao je predsednik.

Ukazao je da tu, međutim, ima mešanja nekih drugih sila

- Ima mešanja nekih drugih sila. Naše je da umemo da odgovorimo i da umemo da zaštitimo naše delovanje od uticaja spoljnih faktora... - rekao je predsednik.

Upitan da li misli na Rusiju, odgovorio je: "Nisam pomislio na Rusiju".

Predsednik je ponovio da će Srbija nastaviti da razvija prijateljske odnose sa Makedonijom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading