Čanak rekao svoje: Vlast se menja na izborima, ne protestima

Autor: Tanjug

Vesti

17.02.2019

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Mimo izbora demonstracije ne mogu dovesti do promene vlasti, niti takvo razmišljanje ima podršku demokratskih zemalja", kaže lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak i ističe da je 30-godišnja istorija pokazuje da demonstracije imaju smisla posle izbora, a ne umesto njih.

RepublikaFoto: Tanjug/Nebojša Radošević
Nenad Čanak

- A posle izbora, kontradikcije se rešavaju u institucijama. Pritom, sasvim sigurno, te institucije neće biti zaštićene njihovim sadašnjim napuštanjem - rekao je Čanak u intervjuu podgoričkoj Pobjedi.

Kako je naveo, jedine uspešne demonstracije u Srbiji bile su posle izbora 1996. i 2000. godine, u oba slučaja, kaže, kao zaštita rezultata predsedničkih izbora.


Govoreći o sadašnjim odnosima Srbije i Crne Gore i njihovih predsednika, Aleksandra Vučića i Mila Ðukanovića, Čanak je ocenio da su odnosi korektni, ali da bi sasvim sigurno mogli i morali biti mnogo bolji.

Smatra i da bi za Srbiju bilo dragoceno da koristi crnogorska iskustva na evropskom putu. 


- Na tom putu, Crna Gora je dalje odmakla od Srbije. Politička iskustva predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića spadaju u najdragocenija politička iskustva živoga političara na tlu Evrope - tvrdi Čanak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marija

17.02.2019 22:07

Reče čovek koji je vlast menjao na silu.