(VIDEO) Sergej Lavrov o Kosovu: Upozorili smo Zapadne partnere, Priština radi šta hoće

Autor: srbijadanas.com, Republika

Vesti

16.02.2019

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je danas da je Rusija upozorila zapadne partnere na opasnosti od "nezavisnog Kosova", a da danas Priština radi šta god hoće.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prijatelj Srbije: Sergej Lavrov

- Kad je Kosovo bilo izolovano i jednostrano proglasilo nezavisnost što je priznala većina zapadnih zemalja, upozorili smo na posledice. Sad Priština radi šta god hoće - rekao je Lavrov i upozorio da zapadnjaci sve manje koriste izraz "međunarodno pravo".

On je dodao da je međunarodno pravo Rezolucija 1244 za Kosovo i da ono kaže da nema oružanih snaga.

- Ali, suprotno međunarodnom pravu, sad je pravilo da je ok da Kosovo ima vojsku - upozorio je Lavrov. 

Lavrov je ponovio da Zajednica srpskih opština nije ni započeta, iako je to dogovoreno, a isto je rekao i za Sud za zločine OVK.

Šef ruske diplomatije je upozorio da nema sumnje da su takse koordinisane sa onima koji žele da ubrzaju formalno priznanje Srbije nezavisnosti Kosova. 

- Juče je premijer Albanije Edi Rama rekao da je Kosovo deo Albanije. E, pa eto. Tražili ste, dobili ste to - rekao je Lavrov, obraćajući se zapadnjacima. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading