Ramuš načisto odlepio! Haradinaj: Mogerinijeva je neprijatelj

Autor: Tanjug

Vesti

12.02.2019

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradijan izjavio je da Federiku Mogerini, visoku predstavnicu EU zaduženu za spoljnu politiku i bezbednost, svrstava na listu "neprijatelja" Kosova", zbog njene pozicije u dijalogu sa Beogradom.

RepublikaFoto: Tanjug
Ramuš Haradinaj

- Uspeh Kosova nije povezan sa Mogerinijevom dinamikom, niti sa agendom dijaloga... Niko ne može biti više beskoristan za Kosovo od Mogerini. To je skrenulo diskusiju, jer umesto da govori o sporazumu sa Srbijom o priznavanju, ona je govorila o teritorijama i granicama. Ona je neprijatelj moje zemlje - rekao je Haradinaj za albanski sajt "Koha jone".

Prema njegovim rečima, otvaranje pitanja teritorija i granice predstavlja "agresiju".


Haradinaj je dodao i da je zadovoljan stavom nemačke kancelarke Angelom Merkel i predstavnika drugih zemalja koje se protive razgovoru o granicama, a da je stav Mogerinijeve, kako kaže, uništio mogućnost da Evropska unija omogući postizanje sporazuma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading