ŠTA SLAVE, 13 POVUČENIH PRIZNANJA? Priština izdvaja pola miliona evra za obeležavanje tzv. nezavisnosti Kosova

Autor: Tanjug

Vesti

12.02.2019

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Privremene prištinske institucije jednoglasno su danas odlučile da izdvoje pola miliona evra za obeležavanje 11-te godišnjice od jednostranog proglašenja kosovske nezavisnosti.

RepublikaFoto: pixabay.com

Prema pisanju prištinskog Ljajmija, godišnjica nezavisnosti tzv. Kosova biće obeležena nizom aktivnosti, a sredstva će biti izdvojene iz subvencija.

Prištinski parlament je, uz žestoko protivljenje Beograda, odluku o jednostranom proglašenju kosovske nezavisnosti doneo 17. februara 2008.

Godišnjicu proglašenja tzv. Nezavisnog Kosova Priština će ove godine obeležiti u atmosferi velikih podela na političkoj sceni, pritisaka cele međunarodne zajednice, posebno SAD, za ukidanje nametnutih za 100 odsto uvećanih taksi na robu iz Srbije I BiH I zastoja u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Beogradom.

Takođe, godišnjicu tzv. Kosovske nezavisnosti ove godine Priština dočekuje sa još više odluka zemalja članica UN o povlačenju priznanja tzv. Kosova kao nezavisne države.

Takođe, ovu godišnjicu Priština će obeležiti bez vizne liberalizacije i članstva u Interpolu.

Inače, Palau je 13. država sveta koja je okrenula leđa Prištini, čime je broj država koje podržavaju jednostrano povučene poteze Prištine smanjen na ispod 100.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading