Šefovi opozicije hoće dogovor sa Vučićem, ON IH OLADIO

Autor:

Vesti

11.02.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri Saveza za Srbiju pokušali su da stupe u kontakt sa Aleksandrom Vučićem i dogovore saradnju. Međutim, predsednik Srbije i lider najveće vladajuće stranke odbio je svaki razgovor s njima.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Jeremić. Mogu opozicioni ideri da očekuju telefonske pozive Vučića da porazgovaraju, da se posavetuju...

- Kume i mole sve zajedničke prijatelje i poznanike, pa i biznismene, da urgiraju da Vučić pristane na razgovor s njima oko relaksiranja međusobnih odnosa. Đilas, Jeremić i Obradović svesni su da protesti, u ovakvom obliku gde ih vode glumci, ne mogu da skinu Vučića s vlasti, pa su zato radi da probaju preko svih kanala da uspostave neku saradnju s njim - navode izvori Srpskog telegrafa.

Upućeni u dešavanja tvrde da su šefovi SZS zbog toga konstantno u sukobu, nemaju poverenja jedni i druge i svako za svakoga misli da je izdajnik.

Jeremić: Mogu opozicioni lideri da očekuju telefonske pozive Vučića da porazgovaraju, da se posavetuju...

- Sada optužuju jedni druge, dali su se u poteru za uljezom koji nudi saradnju sa Vučićem. Tu svako na svakoga sumnja. Svesni su da sve manje ljudi dolazi na njihove proteste, istraživanja pokazuju da na izborima nemaju šansu da sruše vlast. Da stvar bude gora, nemaju podršku ni od međunarodne zajednice, koju ne zanima njihov plan da sruše Vučića kako bi se oni vratili na vlast - dodaje naš sagovornik.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Dragan Đilas, Boško Obradocić i Borko Stefanović

Vučić: ne brinite, ta politika neće pobediti

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da politika vešala i prošlosti neće pobediti politiku budućnosti.

- Nemojte da brinete i da se sekirate kada vidite da ima onih koji nisu odgovorni, a koji bi da nas vrate u prošlost. Politika vešala i politika prošlosti nikada neće pobediti politiku budućnosti - poručio je Vučić građanima.

Odgovor koji su dobili pokazuje da ih je šef države otkačio.

Da su mogli zajedno, ne bi uz psovke, uvrede i klevete jedan po jedan napuštali DS, u kom su svi zajedno bili

Milenko Jovanov, potpredsednik SNS

- Vučić neće ni da čuje. Njegov stav je jasan, sa građanima želi i hoće da razgovara, s lopovima nema o čemu da priča. Bez obzira na to koga našli kao posrednika ili izaslanika, neće uspeti - navodi sagovornik Srpskog telegrafa.

RAŠTIMOVAN ORKESTAR

Da stvari u SZS ne štimaju, potvrdio je i Vuk Jeremić, lider Narodne stranke, u intervjuu za televiziju N1.

- Mogu opozicioni lideri da očekuju telefonske pozive Vučića da porazgovaraju, da se posavetuju, da ih zove na sastanak kako da se izađe iz ovog ludila. Mislim da su neki razgovori obavljeni, ali nemam dokaze za to. Nema tajnih dilova i pregovora sa diktatorom. Ukoliko ne budemo maksimalno solidarni, ovo što imamo danas će se raspršiti - osuo je paljbu po koalicionim partnerima Jeremić.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić

A da nisu solidarni, najbolje ilustruje slučaj "Vešala" uprkos tome što su i vođe SZS, ali i kompletna javnost, osudile Dveri jer su prošle nedelje doneli vešala na protest i što su u subotu to ponovo uradili. Ovog puta nosač vešala bio je Obradovićev saborac i poslanik Dveri Srđan Nogo.

- Da više niko u Srbiji ne mora da se ubije zbog siromaštva i pljačke i da konačno odgovaraju lopovi i izdajnici. Da vlast ne veša građane svaki dan porezima, akcizama, korupcijom, besparicom, nemanjem posla i perspektive za život. E zato ovo nosim. Uhapsite mene - napisao je Nogo ispod fotografije na kojoj pozira sa vešalima.

RepublikaFoto: www.instagram.com/ljubisa.preletacevic.beli

Beli: Grupa ranjenih šakala

Luka Maksimović, poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli, bivši predsednički kandidat, poručio je da podržava svaki vid protesta i svaki uzvik "Vučiću, lopove", ali je opleo i po liderima SZS.

- Opoziciju vidim kao grupu ranjenih šakala skupljenih iz različitih čopora, koji kruže oko poluživog jelena dok ga jede vuk sa svojim bratom. Te šakale narod ne voli jer su im prokockali sudbinu nakon Petog oktobra, narod ih ne želi na protestima, pogotovo ne na čelu kolone. Šakali svesni toga šalju svoje školovane ambiciozne šakalčiće da se utope u masu, da naprave organizaciju 1 od 5 miliona i da se nacrtaju na čelu kolone. Time opozicija ima produženu ruku, koja koordinira protestima - naveo je Beli.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov za Srpski telegraf kaže da se ovde radi o koaliciji u kojoj niko nikome ne veruje, u kojoj svako o svakome misli sve najgore, ali bi svi zajedno svoju politiku vešala, krađe i otimačine da instaliraju u Srbiji.

Foto: Tanjug/AP
Milenko Jovanov

- S druge strane, Vuk Jeremić je višestruko iskompromitovan čovek, kako zbog muljanja sa belosvetskim lopužama i primanjem novca od stranih država tako i zbog iznošenja nekih svojih halucinacija, deluzija i patološkog laganja. Sve to, naravno, govori da se radi o čoveku koji kada kaže da je dan, treba dva puta da pogledate kroz prozor, ali njegovo podsmevanje Ðilasu u Briselu najbolje pokazuje kakvi su im međusobni odnosi. Da su mogli zajedno, ne bi uz psovke, uvrede i klevete jedan po jedan napuštali DS, u kom su svi zajedno bili - smatra Jovanov.

BORBA LIDERČIĆA

Analitičar Dejan Vuk Stanković mišljenja je da Jeremić ne bio izgovorio tako nešto da ne postoje indicije da je neko tražio prijem kod Vučića.

- Jasno je da tamo vlada nepoverenje i rivalska borba među liderima i liderčićima. Jeremić jedini ima stranačku infrastrukturu jer je Lutovac ubio DS saradnjom sa Đilasom i Jeremić zato želi da gospodari SZS, između ostalog, javno provocirajući i implicitno prozivajući druge da su spremni za kolaboraciju sa vlašću. Strašno liče na DOS, koji je ubila nesloga - zaključuje Stanković.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Dejan Vuk Stanković

Kako za naš list navodi marketinški stručnjak Nebojša Krstić, Jeremićeva tvrdnja može da znači više stvari.

- Prvo, da je on u komunikaciji sa Vučićem, pa na ovaj način govori: "Nisam ja!" Drugo, da on zna koji od drugih lidera SZS šuruje sa Vučićem. Treće, da na ovaj način Jeremić započinje svoj obračun sa Đilasom jer se njih dvojica podnose kao pas i mačka. Đilas je Jeremića izbacio iz DS i ovaj mu to nikad nije zaboravio - podseća Krstić.

REAKCIJE NA VEŠALA

Foto: youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal

Nebojša Stefanović, ministar policije

Očekujem da nadležni državni organi postupe u sklada sa ovlašćenjima. To što su lideri SZS nosili vešala, njihovi poslanici, ukazuje da oni ne razumeju šta je suština onoga šta građani Srbije žele i da ne postoji politički program

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE

Aleksandar Vulin, ministar odbrane

Kada su uhvaćeni u laži da su im vešala podmetnuta, počele su da ih nose vođe SZS, i to na mestu gde su nacisti vešali rodoljube - opet da vešaju

Foto: Tanjug/J. PAP

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade

Ponovno pojavljivanje vešala na protestima u Beogradu pokazuje neodgovornost predstavnika opozicije i njihov odnos prema građanima

Foto: Tanjug

Rasim Ljajić, ministar trgovine

To su situacije kada treba da se reaguje i ukaže da i ovakvi performansi, koji asociraju na nasilje i revanšizam, guraju društvo u nepremostive podele iz kojih se ne može izroditi ništa dobro

Foto: Tanjug

Slavica Đukić Dejanović, ministar bez portfelja

To zapravo nije nezadovoljstvo, to je pretnja, to je agresija, to je i lični ambiciozni stav koji je frustriran i koji se ne može ostvariti na drugi način nego demonstriranjem i širenjem straha

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Branko Ružić, ministar državne uprave

Ta kreacija se svodi na destrukciju, pozive na linč, nošenje vešala u srcu Srbije, koja je uvek bila slobodarska i ponosna. Čak se takav vid poniženja sopstvenog naroda ponavlja bez ikakvog srama

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda

Vešala su sve što oni imaju građanima da ponude i to je više nego jasno, tako da građani kroz ta vešala mogu da vide kakvi su to političari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Mia

11.02.2019 17:22

Pa sta su oni mislili!

Arditi

11.02.2019 19:31

A, sa kime to da razgovara..