Gojković: Najoštrije osuđujem pretnje vešanjem sinu predsednika

Autor: Republika

Vesti

03.02.2019

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković osudila je pretnje vešanjem sinu predsednika Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug
Maja Gojković

- Najoštrije osuđujem pretnje vešanjem upućne sinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića putem društvenih mreža od osobe koja se, pri tome, fotografiše sa atomatskim oružijem i pozivam sve nadležne državne organe da pretnje shvate ozbiljno i reaguju u skladu sa zakonom, kao što bi to bio slučaj u svakoj demokratskoj državi kada se preti porodici predsednika.

Nakon pretnji vešanjem upućenih predsedniku Srbije i predsednici Vlade Srbije Aleksandru Včciću i Ani Brnabić, potom skandaloznog isticanja vešala na Terazijama tokom sinoćnjeg protesta opozicije, sada su ovakvim stravičnim pretnjama izložena i deca.  Zabrinjava klima koju promovišu političari okupljeni oko Saveza za Srbiju da je dozvoljeno da se svi oni koji drugačije misle vređaju, omalovažavaju, da im se upućuju pretnje, da bi smo došli do toga da su meta i deca.

Zato apelujem na sve u društvu da ne ostaju nemi na ovakve pojave, neprihvatljive za jedno demokratsko društvo i da nedvosmisleno osude ove brutalne pretnje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading