JADRANKA JOKSIMOVIĆ: Hoće li vešala predstaviti u Briselu kao svoju politiku

Autor: Republika

Vesti

03.02.2019

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za evropske integracije i internacionalni sekretar SNS Jadranka Joksimović prokomentarisala je za Tanjug situaciju sa sinoćnjeg protesta u Beogradu, na kome su nošena vešala, kao poruka političkim neistomišljenicima.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Jadranka Joksimović

Ovo je prava slika politike mržnje i nasilja koju promoviše Savez za Srbiju. Pošto je jedan od predvodnika Jeremić najavio intenzivne međunarodne aktivnosti, neka tim "zvaničnicima iz Brisela" koje nije imenovao, pokaze ova vešala, i objasni i njima i nama šta to tačno znači - da li to najavljuju nasilje kao metod političke borbe i da li traže podršku za to.

Istovremeno, Jadranka Joksimović osudila je pretnje koje su sinu predsednika Aleksandra Vučića, Danilu, upućene preko Fejsbuka.

Takav način komunikacije ne može se pravdati slobodom mišljenja i izražavanja i stoga zasluzuje najostriju osudu.

Verujem da će nadležni organi reagovati na raspirivanje mržnje i podsticanje nasilja.

Podsećamo da će lideri SZS Dragan Djilas i Vuk Jeremić, u sredu boraviti u Briselu, gde će u Evropskom parlamentu, a na poziv grupacije ALDE, učestvovati u radu okruglog stola posvećenog procesu EI Srbije. Debata će, kako se navodi, biti fokusirana na "toksičnu političku klimu u Srbiji, zabrinjavajuću nacionalističku retoriku u politici i načinu prelaska na bolju političku kulturu".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading