Tači bi Amerima da proda mu*a za bubrege: Kosovo ostaje posvećeno dijalogu

Autor: Tanjug

Vesti

31.01.2019

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je dao garancije savetniku američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džonu Boltonu da Kosovo ostaje odgovorno za nastavak dijaloga sa Beogradom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Tači je na Fejsbuku napisao da je razgovarao telefonom sa Boltonom i rekao mu da će "onako kako je to zatražio i predsednik SAD Donald Tramp govoriti jednim jezikom".

- Mi smo ubedjeni da će dijalog vrlo brzo započeti i da će se okončati sveobuhvatnim sporazumom koji će obezbediti medjusobno priznanje dve zemlje i učlanjenjem Kosova u NATO, EU i UN - napisao je Tači.

On je napisao i da je Boltonu kazao da je Kosovo "uvek uz SAD i da je prijateljstvo dve zemlje stalno".

Sa ambasadorom Boltonom sinoć je razgovarao i premijer Kosova Ramuš Haradinaj koji je, kako je potvrdio potpredsednik Haradinajeve stranke Ardiana Djini razgovarao o taksama koje su uvedene za robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine i o unapredjenju odnosa dve zemlje.

Ti razgovori su deo zahteva i pritisaka SAD da Kosovo ukine takse, čemu se odlučno protivi Haradinaj, dok se Tači i predsednik parlamenta Kadri Veselji zalažu za ukidanje, odnosno suspenziju taksi na odredjeno vreme.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading