Haradinaj ide na raport: Čeka ga ključni sastanak sa ambasadorom SAD

Autor: Tanjug

Vesti

30.01.2019

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutrašnji susret predsednika Vlade Kosova Ramuša Haradinaja i ambasadora SAD na Kosovu Filipa Kosneta odlučujući je za takse, piše Koha.net. Izvor iz Vlade Kosova rekao je za portal da će se o taksama ili eventualnom padu Vlade odlučiti tokom ove nedelje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

- Premijer Haradinaj će sutra (u četvrtak) razgovarati sa ambasadorom Kosnetom. Ove nedelje će se odlučiti da li će taksa biti ukinuta i da li će pasti Vlada - rekao je izvor portala.

Iz kabineta premijera portal nije dobio potvrdu da će se premijer sutra susresti sa američkim ambasadorom. 

Ono što je očigledno je da je pojačan pritisak na Haradinaja da ukine ili suspenduje takse. On je danas, kako je potvrdio potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova, Arian Đini imao telefonski razgovor sa savetnikom za nacionalnu bezbednost američkog predsednika, Džonom Boltonom. 

Prema Điniju tema razgovora su bile takse. Američki zahtev za ukidanjem takse doveo je do razdora između predsednika Skupštine i lidera DPK Kadri Veseljija i premijera Haradinaja koji su deo vladajuće koalicije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading