Hitan sastanak u Prištini: Ili pada vlada ili padaju takse

Autor: Tanjug

Vesti

30.01.2019

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Prištini je u toku vanredni sastanak članova vladajuće koalicije PAN, sazvan zbog razlika u stavovima po pitanju ukidanja taksi na robu iz Srbije, javljaju prištinski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Više neće biti smešno: Kadri Veselji i Ramuš Haradinaj

Kako navodi portal Telegrafi, sastanku u kosovskoj vladi prisustvuju lider ABK i premijer Ramuš Haradinaj, predsednik parlamenta Kadri Veselji, potpredsednik vlade Enver Hodžaj.

Veselji i Hodžaj su viđeni kako ulaze u zgradu vlade, a prema nezvaničnim informacijama portala, na sastanku su i lider Socijal-demokratske inicijative Fatmir LJimaj i lider AKR Bedžet Pacoli.

Sastanak se održava nakon što je u koaliciji došlo do podela o tome da li takse na robu iz Srbije treba ukinuti ili ne.

Mediji su ranije danas preneli i da je za 14 sati bio zakazan telefonski razgovor savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Džona Boltona i Haradinaja, koji je, prema očekivanjima, trebalo da ukori lidera ABK i lično mu prenese poruku predsednika Donalda Trampa. 

SAD su posebno iziritirane Haradinajevim pismom kojim je od zemalja Kvinte, a posebno od SAD i Brisela, tražio da iniciraju i organizuju međunarodnu konferenciju o kosovskom pitanju u zamenu za ukidanje taksi, uz određene uslove.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading