Veselji: Više nisu u pitanju takse, već odnosi sa SAD

Autor: Tanjug

Vesti

30.01.2019

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kadri Veselji, predsednik kosovskog parlamenta, izjavio je da bi Pristini trebalo da budu bitniji odnosi sa SAD, a ne nametnute takse za proizvode iz Srbije i BiH.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kadri Veselji

Veselji je potvrdio da su Sjedinjene Države tražile suspenziju tih taksi i to je, kako je rekao, zahev američkog predsednika Donalda Trampa.

Gostujući na televizii Dukađini, Veselji je rekao da je, odluka prištinskih institucija o nametanju uvećanih taksi za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, dobra jer se, kako kaže, Priština i dalje suočava sa "agresivnošću Srbije", ali da su odnosi sa SAD važniji.

- Međutim, mi sada ne govorimo o taksama, već o odnosima sa SAD i međunarodnom zajednicom. Mi smo partneri sa SAD, a od njih je stigao predlog da takse budu suspendovane, što je zahtev predsednika Donalda Trampa - rekao je Veselji, preneli su prištinski mediji.

On je ocenio da je dobro to što je zahtev SAD za suspenziju, a ne za ukidanje te mere, te dodao da je o tome bilo reči i na nedavnom sastanku Ramusa Haradinaja sa američkim ambasadorom u Prištini, Filipom Kosnetom.

Dodao je da su SAD uvek bile uz Kosovo u svakom trenutku, što je, kako je ocenio, "od velikog značaja za državnost i integritet Kosova".

- SAD su uvek bile uz nas. SAD i Kosovo treba da budu jedno. Konfrontacija i sučeljavanje sa državom koja je garancija našeg suvereniteta i nase teritorije nije dobra za Kosovo - rekao je Veselji, prenela je RTK2.

Veselji je rekao i da konstantno radi na tome da Kosovo bude što bliže SAD i da će na tome uvek raditi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading