Američka ambasada o hapšenju Simonovića: Podržavamo napredak u istrazi oko novinara Jovanovića

Autor: Tanjug

Vesti

28.01.2019

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasada SAD u Srbiji objavila je danas na Tviteru da joj je drago zbog napretka u istrazi nam je da vidimo napredak u istrazi napada na novinara portala "Žig info" iz Grocke Milana Jovanovića. Tu objavu, ambasada je spojila sa tvitom iz decembra prošle godine u kojem je osudila taj napad i izrazila nadu da će policija počinoce ovog krivičnog dela brzo privesti pravdi.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragoljub Simonović

- Drago nam je da vidimo napredak u istrazi. Sloboda medija je od suštinske važnosti za svako demokratsko društvo - navodi se u objavi na zvaničnom Tviter nalogu američke ambasade u Beogradu.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je u petak uveče da je policija ranije tog dana uhapsila i zadržala predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića kao nalogodavca paljenja vozila supruge novinara Milana Jovanovića, i poručio da će novinari biti zaštićeni, a da partijska knjižica nikog neće štiti od odgovornosti. 

Vučić je podsetio da je Simonović i predsednik opštinskog Odbora i član Glavnog odbora SNS.

- Partijska knjižica nikoga neće zaštiti od odgovornosti, novinari će biti zaštićeni, svidelo se to nekome ili ne, a nasilje će biti najoštrije kažnjeno - rekao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare, po povratku iz Davosa.

 

 

On je podsetio da je 12. decembra prošle godine došlo do požara na putničkom vozilu mercedes u vlasništvu supruge Milana Jovanovića, novinara portala "Žig", koje je bilo parkirano u garaži, pa se požar proširio na garažu i prizemlje.

Uzete su sve informacije i i izjave od Jovanovića i njegove supruge i on je istakao da kao jedini razlog napada na njega vidi afere o kojima je pisao u vezi sa Simonovićem i njemu bliskim ljudima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading