BIĆE JOŠ HAPŠENJA: Padaju moćnici sadašnje i bivše vlasti

Autor:

Vesti

28.01.2019

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hapšenje Dragoljuba Simonovića, prvog čoveka opštine Grocka i člana Glavnog odbora SNS, osumnjičenog da je naručio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, samo je uvod u široku akciju suzbijanja zloupotreba sadašnjih i bivših funkcionera, što je Srpski telegraf i najavio.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Više od 100 krupnih zverki bivših i sadašnje vlasti - ministara, direktora, funkcionera na svim nivoima vlasti, od države do opština, na skeneru je policije i tužilaštva. Glavna poruka je da partijska knjižica nikoga ne može da zaštiti od zatvora.

- Mnogi će se iznenaditi kada budu videli ko će sve doći pod mač zakona. Ovo je najveća akcija u proteklih 30, pa i više godina. Spisak je dugačak i za svakog ko je na njemu radi se na prikupljanju neoborivih dokaza da su umešani u ozbiljan kriminal - navode sagovornici Srpskog telegrafa.

SIGURNO MESTO

Poruku da nema zaštićenih uputio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Partijska knjižica nikoga neće sačuvati od odgovornosti, novinari će biti zaštićeni, nasilje će biti najstrože kažnjeno, kažnjavaćemo svakoga. Ovo je poruka za sve u Srbiji da ćemo pokazati odlučnost da stvari menjamo i svima u svetu pošaljemo poruku da je Srbija sigurno mesto za život - poručio je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Stefanović: Ne postoji niko ko je političar, policajac, sudija, tužilac, nosilac neke druge javne funkcije, a za koga pribavimo dokaze, da može da se izvuče

Hapšenje Dragoljuba Simonovića dokaz je da u Srbiji ne postoji niko ko može da se izvuče s kriminalom, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

- Simonovića poznajem, dugi niz godina sam sarađivao s njim i bio sam iznenađen da je ovako nešto moglo da mu padne na pamet i da ovako nešto može da organizuje, ali bez obzira na to što mi te ljude poznajemo i što nikome od nas to nije prijatno, pokazujemo da ne postoji niko ko je političar, policajac, sudija, tužilac, nosilac neke druge javne funkcije, a za koga pribavimo dokaze, da može da se izvuče sa kriminalom. Ako je činio kriminal, za taj kriminal će morati da odgovara i niko nije zaštićen. Ne znači da će partijska karta biti zaštita - podvukao je Stefanović.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragoljub Simonović

KONSTANTNO U AKCIJI

Bivši šef beogradske policije Marko Nicović za Srpski telegraf kaže da je poruka koju su poslali najviši državni zvaničnici odlična, te da će je svako imati ubuduće na umu kada razmišlja da li da se bavi nekim nedozvoljenim radnjama.

- Partijska knjižica ne sme da štiti one koji se bave korupcijom i kriminalom. Najavljeno pooštravanje kaznene politike takođe može da donese rezultate - smatra Nicović.

Bivši obaveštajac Božidar Spasić za naš list dodaje da sa sigurnošću možemo reći da najviše državno rukovodstvo sa predsednikom Vučićem na čelu sprovodi permanentnu akciju borbe protiv kriminala i korupcije:

- Hapšenje Simonovića je tek početak i najpošteniji način da se krene sa čišćenjem kukolja iz svojih redova. U narednom periodu očekujem još hapšenja lokalnih šerifa i drugih bahatih funkcionera.

Detalje o istrazi protiv Dragoljuba Simonovića čitajte na stranama 10-11

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading