Još jedna država počinje da nam radi o glavi, i to PRAVOSLAVNA! Zbog nešeg uspeha oni su na gubitku!

Autor: sputnik.rs, Republika

Vesti

26.01.2019

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gasovod „Turski tok“ je opasniji za Kijev nego što je to slučaj sa "Severnim tokom 2", jer kada taj cevovod "zaživi" u celosti, Kijev će u potpunosti ostati bez tranzita ruskog gasa, ocenjuje Karel Girman, član strateške grupe za reforme pri Vladi Ukrajine.

RepublikaFoto: twitter.com/@GazpromEN
Turski tok

Kako je precizirao ukrajinski stručnjak, "Severni tok 2" nije u stanju da doprema gas do južne Evrope, što ostavlja Ukrajini prostor da i dalje sačuva svoj udeo u tranzitu gasa, ali kada u rad bude pušten i drugi krak gasovoda "Turski tok", ruski gas će se preko njega dopremati do Italije i Francuske, ali i do Balkana.

Pored toga, u projektu "Severni tok 2" interesi Ukrajine i SAD su se poklopili, ali to nije slučaj kada se radi o "Turskom toku", naglasio je Girman. Podsetimo, gasovod "Severni tok 2" podrazumeva izgradnju dva kraka cevovoda koji će povezati Rusiju i Nemačku preko Baltičkog mora.

Istovremeno, "Turski tok" takođe podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, od ruske obale, preko Crnog mora, do Turske, od čega je jedan krak namenjen za potrebe Turske, a drugi za potrebe južne i jugoistočne Evrope, uključujući i Srbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading