OBILAZAK FABRIKE "TEKLAS": Vučić položio kamen temeljac za izgradnju novih proizvodnih kapaciteta

Autor: Tanjug

Vesti

18.08.2017

10:22 >> 10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas, u okviru obilaska Vladičinog Hana, fabriku turskog investitora, Teklas, gde je prisustvovao polaganju kamena-temeljca za izgradnju novih proizvodnih kapaciteta fabrike.

RepublikaFoto: Tanjug
Predsednik obišao tursku fabriku: Aleksandar Vučić

Šefa srpske države, koji je u Vladičin Han stigao sa potpredsednicima Vlade Srbije Zoranom Mihajlović i Rasimom Ljajićem, dočekali su vlasnik Teklasa Raul Danon, ambasador Turske Tanžun Bilgi i predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović.

Kamen temeljac za izgradnju novih kapaciteta turskog investitora Teklas Automotiv položen je u Industrijskoj zoni u Vladičnom Hanu.

Fabrika Teklas u Vladičinom Hanu trenutno zapošljava 400 radnika, a planira da do kraja 2019. proširenjem kapaciteta broj zaposlenih poveća na 2.000. Do kraja ove godine trebalo bi da bude izgrađen novi pogon - proizvodni pogon i rekreativni bazen za radnike.

Kako je rečeno Tanjugu, planirana su još dva pogona, jedan do kraja iduće godine, a drugi će biti završen do kraja 2019., a kada se sve kompletira biće zapošljeno 2.000 radnika.

Teklas je 7. aprila prošle godine otvorio fabriku u Vladičinom Hanu.

Foto: Tanjug
Predsednik u akciji: Aleksandar Vučić

Turska kompanija je iz stečaja kupila privredno društvo AD Sloga iz Vladičinog Hana, a investicija je vredna 11,35 miliona evra.

Kompanija Teklas je osnovana 1971. godine, kada je otvorena prva fabrika za delove od ekstrudirane gume i delove od brizgane plastike.Planirano je da fabrika u Srbiji pravi automobilske delove za Mercedes, BMW, Audi, Folksvagen, Škodu...

Teklas danas dizajnira, razvija i proizvodi sisteme za cirkulaciju tečnosti i sisteme brisača za velike proizvođače u automobilskoj industriji.

Sa sedam fabrika u četiri zemlje i više od 3.600 zaposlenih, Teklas predstavlja globalnog dobavljača u auto-industriji.

Predstavnici fabrike Teklas, kako je najavljeno, danas će uručiti troje invalidskih kolica na električni pogon - dvoje porodicama hendikepirane dece, a jedno Crvenom krstu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading