Nemojte da nas branite kao što ste branili Srbe u Hrvatskoj: Srbi iz Novog Pazara pisali Šešelju

Autor:

Vesti

24.01.2019

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od hiljadu Srba iz Novog Pazara potpisalo otvoreno pismo upućeno lidera Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Vojislav Šešelj

Pisanje je podstaknuto sukobom protiv potpredsednika Vlade Srbije i lidera SDPS Rasima Ljajića, u kojem navode da su građani Srbije i Novog Pazara, po nacionalnosti Srbi, a po vaspitanju ljudi, i lideru Radikala su poručili da ne žele "da ratuju njegove ratove".

Potpisnici pisma traže da ih više ne brani "tako što napadate naše komšije, ljude sa kojima živimo i radimo. Novi Pazar je mali grad i ovde se svi znamo" i da je izabrao pogrešnog čoveka od koga bi ih branio.

Oni su mu poručili da ovakvim napadima podstiče etničke podele, a ta politika je "u našem gradu doživela poraz".

Srbi iz ovog grada od Vojislava Šešelja zahtevaju da prestane da ih brani, jer im to ne treba i niko od toga neće imati koristi i da ne širi mržnju u njihovo ime. O optužbama predsednika SRS na Ljajićev račun na lokalnim elektronskim medijima i portalima, ali i na društvenim mrežama vodi se žestoka rasprava, puna optužbi i prozivki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nenad

25.01.2019 05:22

U potpunosti se slažem sa istupanjem naših ljudi povodom događanja oko Šešelja,ali da bi utisak bio kompletiran očekujem slićne reakcije Bošnjaka oko delovanja Sulejmana Ugljanina-