(VIDEO) Aleksandar Šešelj žestoko isprovocirao delegate u Savetu Evrope

Autor: Republika/agencije

Vesti

24.01.2019

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj apelovao je danas na Savet Evrope da pozove na smirivanje situacije između Rusije i Ukrajine po pitanju Krima.

RepublikaFoto: youtube.com/ Radikali u Skupštini
Aleksandar Šešelj

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj apelovao je danas na Savet Evrope da pozove na smirivanje situacije između Rusije i Ukrajine po pitanju Krima i ocenio da su to poluostrvo i luka Sevastopolj delovi Rusije, što treba da bude jasno svima.

- Svaka zemlja ima pravo da zaštiti svoje teritorijalne vode i da reaguje na ugrozavanje svoje teritorije. Provokacija u Kerčkom prolazu je samo deo predizborne kampanje za predsednika Ukrajine. To je jedan pogranični incident. I zbog toga je uvedeno ratno stanje u Ukrajini. A ratno stanje nije uvedeno kada je počeo ustanak u Donbasu. To pokazuje da je ovo kampanja. I ova rezolucija, koju ćete danas doneti, deo je te kampanje - rekao je Šešelj četvrtog dana zasedanja Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope. 


Šešelj je podsetio da su u martu 2014. građani Krima i Sevastopolja na referendumu glasali da se, kako je rekao, "posle 60 godina vrate u otadžbinu".

- Odluka je doneta na demokratskom referendumu, na kojem je izlaznost bila 83 odsto i narod Krima je glasao slobodno. Od 2014. godine Krim je postao neotuđivi deo Rusije. Referendum na Krimu je bio praznik demokratije, o čemu Evropa može samo da sanja. Na izborima za Evropski parlament izlaznost je bila 40 odsto, što je dva puta manje nego na Krimu. I predsednik Rusije Vladimir Putin ima najveći legitimitet u Evropi. Za njega je glasalo 75 odsto građana, a izlaznost je bila 70 odsto - naveo je poslanik SRS.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading