Teške optužbe: Brat mi je preminuo jer smo slepo verovali Miroljubu Petroviću

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

23.01.2019

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroljub Petrović, poznat po svojim šarlatanskim stavovima, ubeđuje ljude obolele od tumora da ne idu kod lekara već u njegov centar, gde im debelo naplaćuje "lečenje". To tvrdi Biljana Jovanović (32), čiji je rođeni brat Slavčo Petrov (31) preminuo 7. januara nakon što su slepo verovali u reči Miroljuba Petrovića.

RepublikaFoto: pink.rs/printscreen
Miroljub Petrović

Biljana kaže da im je Petrović rekao da ni slučajno ne idu lekaru kad je njenom bratu otkriven tumor na mozgu i da će mu od njegovih tinktura biti bolje, te je, kako tvrdi sestra, kada je mladić preminuo, svu krivicu svalio na porodicu.

Godinama pratili predavanja

Biljana kaže da je dijagnoza tumora njenog brata potresla porodicu i da su spas pokušali da potraže kod Petrovića pošto su gledali njegove snimke o ishrani i lečenju neizlečivih bolesti.

 

Petrović bez komentara

Kadas su novinari pozvali Petrovića i upitali ga za komentar, on je poručio da ne želi da govori za novine.

 

- Godinama smo slušali njegova predavanja ne znajući da će jednog dana da mi zatreba. Kontaktirala sam sa njim preko mejla i odgovorio mi je istog dana. Pisao mi je da se ne plašimo, da se to brzo i lako rešava, pritom nas ubeđujući da ne idemo kod lekara - kaže Biljana."Blic" je imao uvid u prepisku Biljane Jovanović i Miroljuba Petrovića, koji joj je odgovarao putem mejla njegovog CPS centra (Centar za prirodnjačke studije). U odgovoru koji je Petrović poslao piše da "nema potrebe da se uzbuđuju, da se to brzo i lako rešava", i napisao im "program ozdravljenja", preporučujući mladiću obolelom od tumora da 30 dana pije samo sokove, te da kupuju njegove preparate.

 

 

Biljana priča da je Slavčo radio magnetnu rezonancu, koja je pokazala da je 90 odsto reč o benignom tumoru, i da bi, ukoliko se operiše, postojala mogućnost da motorička funkcija mozga bude oštećena. Petrović je oštro reagovao na to što su se uopšte obratili lekarima, priča Biljana, napisavši joj da se "ne bave glupostima i da im je on poslao jedinu terapiju koja može da mu pomogne", kao i da "lekove koje su mu dali lekari ne uzima", te da "nije važno šta kaže magnetna već kako se njen brat oseća".

Slavčo je proveo i šest dana u Petrovićevom centru, priča Biljana. Prema njenim rečima, dan u centru naplaćivali su im 120 evra.

- To je jedna obična kućica sa baštom, nije nikakav institut. Brat je tamo primao tinkture koje pravi dr Petrović, molio se, šetao. Nikakva ispitivanja nisu rađena - dodaje Biljana.

Optužio porodicu

Kako se zdravstveno stanje mladića nije promenilo ni nakon toga, Biljana je opet pisala Petroviću, a on im je odgovorio da ukoliko bi Slavčo bio "godinu dana u njihovom centru i živeo pod nadzorom stručnog lica, sigurno nikad ne bi imao epileptični napad", kao i da "njen brat ima problem sa demonima".

Kada je Slavčo preminuo, Petrović je optužio porodicu da je "uništila dete", kaže Biljana.

Tužilac: Porodica da podnese krivičnu prijavu

Zbog ovakvog Petrovićevog delovanja postoje indicije da je počinio teško krivično delo protiv zdravlja ljudi, kaže za "Blic" Predrag Milovanović, tužilac iz Udruženja sudija i tužilaca Srbije, kome smo predstavili činjenice iz ovog slučaja.

- Za ovakvu vrstu krivičnih dela, ukoliko istraga pokaže da je usled bavljenja nadrilekarstvom nastupila smrt, propisane kazne su od dve do 12 godina zatvora - kaže Milovanović. On ističe da bi u ovom slučaju sestra preminulog mladića trebalo da podnese krivičnu prijavu protiv Petrovića ili dostavi dokazni materijal tužiocu koji će pokrenuti istragu i utvrditi činjenice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading