Dačić zagrmeo na Šiptare: Ideja da skinete Vučića sa vlasti je NAUČNA FANTASTIKA!

Autor: Republika

Vesti

19.01.2019

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi eventualni izbori bili prilika da ga neko skine sa vlasti, a naročito kosovski premijer Ramuš Haradinaj, naučna je fantastika, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ivica Dačić

 - Čak i delovi opozicije koji stalno nešto kritikuju, a ne znaju kakva im je politika, hoće izbore na rečima, a mole Boga da se ne raspišu izbori -  rekao Dačić na RTS-u.

Prema njegovim rečima, izbori dolaze u obzir ako nema smetnji po državne interese.

 - Ulazimo u jedinu predizbornu godinu, odnosno izbornu godinu praktično, 2020. godine treba da budu parlamentarni i lokalni izbori. Ako nema smetnji po državne interese, onda je svakako pitanje političke odluke kada će ti izbori da se održe. To ne bi bili na neki način vanredni, odnosno prevremeni izbori. S druge strane, ako ima državnih interesa važnijih od toga, onda izbora neće biti. To govori predsednik Vučić -  rekao je ministar Dačić, podsećajući da je najveći državni interes Srbije Kosovo, a da dijaloga s Prištinom neće biti ukoliko takse ne budu ukinute.

Povodom izjave bivšeg predsednika Srbije i koalicionog partnera Borisa Tadića da rade zajedno, Dačić kaže i da to spada u domen političke fantastike.

  - Apsolutno je nerealno da bilo ko na takav način razmišlja o tome šta će se s nama desiti u nekom periodu -  rekao je ministar.

On je istakao da s predsednikom Vučićem radi zajedno već šest godina i da se među njima razvilo ne samo političko već i lično poverenje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading