Vučić o Kosovu: Jasno je da bez Rusije nema rešenja

Autor: Tanjug

Vesti

17.01.2019

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da je potpuno jasno da bez Rusije, i zbog njene snage u Savetu bezbednosti UN, neće biti rešenja kosovskog pitanja i istakao da će se pre postizanja bilo kakvog dogovora posavetovati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Vladimir Putin i Aleksandar Vučić

Vučić je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Putinom, upitan da li se razmatralo posredovanje Rusije u postizanju rešenja za kosovsko pitanje i u kom formatu.

Srpski predsednik je rekao i da ne može da bude optimističan, da smatra da postizanje rešenja nije blizu i da nije realno da ga bude u nekom skorijem roku.

Istakao je i da će se pre postizanja bilo kog rešenja posavetovati sa Putinom.

- Mi sve vreme pričamo o rešenju, svi vole da pričaju o rešenju i vole dobre vesti, ali ja sam realističan čovek i ne mogu da budem optimističan i govorim o rešenju. U ovom trenutku ga ne vidim. Nadamo se, ali ne mislim da je blizu i da je realno da bude u nekom skorijem roku - istakao je Vučić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Kristina

17.01.2019 18:57

Rusija ce nam pomoci da resimo nama veoma bitno pitanje.

Vesna

18.01.2019 11:57

Juče su potpisani vredni sporazumi za ekonomski razvoj i rast Srbije. Ovo je samo još jedan dokaz velikog i neraskidivog srpsko-ruskog prijateljstva i međusobnog poštovanja dvojice predsednika, Putina i Vučića !