PESKOV: Prijatno smo iznenađeni tehnološkim razvojem Srbije

Autor: Tanjug

Vesti

17.01.2019

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savetnik za digitalizaciju ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, izjavio je danas da su delegacije ruskih kompanija prijatno iznenađenje nivoom tehnološkog razvoja u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dmitrij Peskov

- Bili smo prijatno iznenađeni nivoom tehnološkog razvoja u Srbiji u oblasti kao što su digitalna energetika, veštačka inteligencija i digitalna poljoprivreda. Potpisali smo sporazum o zajedničkom radu - rekao je Peskov za RTS.

Prema njegovim rečima, biće potpisan i niz dogovora o zajedničkim investicijama.

- Potpisujemo niz dogovora o zajedničkim investicijama. Investitori će ulagati u srpske kompanije i obratno. Planira se izlazak srpskih kompanija na rusko tržište i ruskih na srpsko, a zajedno ćemo nastupati na spoljašnjem tržištu - rekao je Peskov.

On je kazao da se planira i dogovor na nivou univerziteta, pa će srpski studenti imati priliku da učestvuju na tehnološkim Olimpijadama u Rusiji.

Istakao je da su inovacije posao koji drugo traje, ali da se u slučaju Srbije primenjuje ono što je Rusija već sama uradila.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading