Nemački ambasador: Ne tražimo da se odreknete Rusije

Autor: Tanjug

Vesti

14.01.2019

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački ambasador u Beogradu Tomas Šib izjavio je da je rešavanje pitanja Kosova jedan od najvažnijih uslova za članstvo Srbije u Evropskoj uniji, kao i da se od Srbije da bi postala članica ne traži da ne sarađuje s Rusijom.

RepublikaFoto: www.twitter.com/German Mission to UN ‏ Verified account
Tomas Šib

- Tačno je da se pitanje Kosova mora rešiti pre ulaska u EU i da je to jedan od najvažnijih uslova koje treba ispuniti za članstvo. Beograd i Priština trebalo bi da dođu do dogovora i normalizacije i na njima je kako će taj sporazum izgledati - odgovorio je Šib na pitanje u intervjuu za sutrašnje "Večernje novosti" da li će uslov Srbiji biti da prizna nezavisnost Kosova.

On je takođe, povodom mogućnosti da se u pregovore uključe "novi igrači", poput SAD i Rusije, ponovio stav Berlina da Beograd i Priština vode dijalog u kome posreduje EU i da takav format treba i da ostane.

Nemački ambasador istakao je i da se od Srbije ne traži da ne sarađuje s Rusijom da bi postala članica EU.


- I Nemačka i EU sarađuju s Rusijom. Očigledno je da Rusija trenutno nije ''lak'' partner, ali naravno da su dijalog i saradnja važni. Znači, ne tražimo da ne srađujete s Rusijom kako biste postali članica EU - rekao je Šib.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading