UZAJAMNA SLOBODA KRETANJA: Od proleća granica Albanije sa KiM prema režimu Šengen zone

Autor: Republika/agencije

Vesti

12.01.2019

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da će na proleće granica između Albanije i Kosova biti otvorene prema kriterijumima utvrđenim za Šengen zonu.

Edi Rama

To je objavila Koha ditore.

Rama je pozvao ambasadore na novogodišnjem prijemu u Tirani da ne "deformišu cilj tih mera na osnovu nacionalnog folklora prošlosti". 


- To što ćemo mi uraditi je vrlo prosto. Uzeli smo ceo režim Šengena, preveli ga od početka do kraja, počeli smo vrlo detaljan tehnički proces između Ministarstva unutrašnjih poslova Albanije i Kosova da bi smo garantovali slobodu kretanja koja je danas apsurdna, ne dovodeći u pitanje ni jedan standard garancija koje dajemo kao zemlja koja je deo liberalizacije viza - kazao je Rama. 

Rama je na tom sastanku najavio da će se sistem Šengena vrlo brzo uspostaviti i sa Makedonijom i izrazio nadu da će se to u bliskoj budućnosti dogoditi i sa Crnom Gorom. 

Novogodišnjem prijemu ambasadora prisustvovali su i ambasadori Rusije i Srbije u Albaniji, Aleksander Karpušin i Miroljub Zarić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading