(FOTO) PAKET ZA SKOTA: Akcija našeg lista za pomoć ambasadoru

Autor:

Vesti

11.01.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crni dani nadvili su se nad svima koje u Srbiji finansira američka vlada jer predsednik SAD Donald Tramp još nije dao blagoslov za deblokadu računa administracije u Vašingtonu. Zbog ove fiskalne mere najviše pati ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot, jer je rad ambasade potpuno paralisan, a upitno je i da li će on uopšte primiti platu. A kad je već tako, Srpski telegraf je rešio da pokaže koliko su Srbi human narod...

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Da preživi bez plate ko mi pod sankcijama 

ZNAMO ZA MUKU

Pošto mi odlično znamo kako je živeti u potpunoj ekonomskoj blokadi i pod višegodišnjim nemilosrdnim sankcijama, koje je svojevremeno inicirala upravo Amerika, Srpski telegraf spremio je za Skota paket najosnovnijih životnih namirnica da mu pomogne da preživi dok Tramp ne odblokira administraciju.

U paket koji smo adresirali lično na ambasadora Skota i predali ga na prijavnici diplomatskog predstavništva spakovali smo litar ulja, kilogram šećera, kilogram brašna, kilogram jabuka, tost hleb i 200 grama čvaraka. Naš novinar krenuo je na Dedinje da humanitarnu pošiljku lično isporuči.

Stroge mere bezbednosti, naravno, nalagale su da paket bude proveren pre nego što završi u Skotovim rukama. Posle pitanja šta se nalazi u paketu, kutiju su službenici prekontrolisali detektorom za metal, a onda je spustili na zemlju ispred glavnog ulaza u ambasadu. Sve vreme naš novinar stajao je pored paketa, uz nadzor jednog od pripadnika obezbeđenja.

Nakon pet minuta iz zgrade je izašao čovek u civilu koji nas je pitao šta je razlog naše posete i šta se nalazi u paketu. Posle našeg kratkog objašnjenja, dobacio je:

- Našli ste se da budete darežljivi, smatrate da je to dobar štos.

MOGLI STE I VIŠE

On se zatim vratio u zgradu. Posle nekih 15 minuta čekanja ispred ulaza, dvoje službenika ambasade, Amerikanaca koji govore srpski, izašlo je sa zahtevom da se kutija otpakuje. To smo i učinili.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

- Nema ajvara - razočarano nam je rekao jedan od službenika kad je video sadržaj, dok je njegova koleginica konstatovala da smo mogli i malo da pojačamo paket.

Otišli smo ispraćeni obećanjem da će paket biti dostavljen ambasadoru Skotu u najkraćem roku.

Šta smo spakovali ambasadoru

- ulje, l

- šećer, kg

- brašno, kg

- tost hleb

- čvarci, 200 g

- jabuke, kg

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading