Marti vodi Haradinaja i Tačija u haški zatvor

Autor: M. R. I.

Vesti

11.01.2019

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik skupštine lažne države Kosovo Džavit Haljiti izjavio je da će svi oni čija se imena pominju u izveštaju Dika Martija biti pozvani pred Specijalni sud u Hagu, što je Srpski telegraf i najavio 14. septembra prošle godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Kako navodi Haljiti, izveštaj švajcarskog senatora Dika Martija postao je i zvanični dokument Saveta Evrope, a u njemu se pominju i predsednik lažne države Hašim Tači, predsednik parlamenta Kadri Veselji, premijer Ramuš Haradinaj, kao i drugi komandanti OVK, poput Azema Sulje, Fatmira Ljimaja...

U Hag su već pozvani bivši komandanti operativnih zona Drenica i Lap Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa Remi, bivši komandant glavnog štaba OVK Sulejman Seljimi, predsednik vojnog suda OVK Sokolj Dobruna i još četiri bivša pripadnika terorističkih snaga nižeg ranga.

RepublikaFoto: Tanjug/AFP
Dik Marti

Poziv za saslušanje dobila je i prva žena pripadnica OVK Raimonda Rear. Ona je na svom Fejsbuk profilu potvrdila da je dobila poziv i dodala da joj je velika čast to što će biti jedina žena koja će se naći u Specijalnom sudu.

Kurti: Hašime, zatvor nije tragedija, jedino ćeš morati da se suočiš sa svojom savešću

Kosovski advokat Toma Gaši izjavio je da predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači neće moći da izbegne Specijalni sud u Hagu ako dobije poziv.

- Ako Tači bude meta Specijalnog suda, dobiće poziv, i on to ne može izbeći - podvlači Gaši.

Lider opozicionog Pokreta samoopredeljenje Albin Kurti u postu na svom Fejsbuk profilu pozvao je Tačija da ode u Hag i suoči se sa sudom.

Svi koji se pominju u izveštaju Dika Martija biće pozvani pred Specijalni sud

Džavit Haljiti, potpredsednik parlamenta lažne države

- Zatvor nije tragedija, a nije ni smrtonosan. Posebno ovaj u Hagu to nije. Verujem da su vam Ramuš, Fatmir i Batoni rekli da ima TV, dobra hrana tri puta dnevno, rekreativne sale i bezbroj knjiga u bogatoj biblioteci. Nema u tome ničeg lošeg osim činjenice da ćeš imati vremena da se suočiš sa svojom savešću, koju više godina nemaš. Idi, Hašime - poručio je Kurti. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading