EU poslala poslednje upozorenje Prištini: Ako ovo ne uradite odmah, čeka vas pakao

Autor: Republika

Vesti

09.01.2019

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovska delegacija imala je sastanak sa Timom EU za spoljašnju akciju (EEAS) i sa Federikom Mogerini, piše Koha Ditore.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
EU

Prva poseta Briselu delegacije Prištine za dijalog sa Srbijom prošla je u predstavljanju poruke dijaloga i stava učesnika u razgovoru, pišu prištinski mediji.

Sa strane EU, podsećano je na ulogu i ciljeve EU u stvaranju uslova za nastavak dijaloga, a naglašeno je da je neophodno hitno ukidanje taksi koje je Kosovo uvelo na srpske proizvode. Kosovska delegacija imala je sastanak sa Timom EU za spoljašnju akciju (EEAS) i sa Federikom Mogerini, piše Koha Ditore. Iz EU su odgovorili da "nije na EU da određuje ko treba a ko ne treba da prisustvuje dijalogu, ali da EU traži hitno uklanjanje taksi na proizvode iz Srbije". Prištinski mediji zaključuju da je, izgleda, jedini način da se nastavi dijalog "suspenzija" taksi koje je uveo Ramuš Haradinaj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading