Dačiću prekipelo: Smenjuje direktora srpskog Kulturnog centra u Parizu

Autor: Tanjug

Vesti

08.01.2019

23:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skoro polovina srpskih abasadora na službi u inostranstvu "potrošila" je svoje mandate i na njihovo mesto trebalo bi da dođu nove diplomate, pišu "Večernje novosti". Početak opsežnog kadrovskog osvežavanja naše diplomatske mreže u narednim mesecima mogle bi da budu promene u Kulturnom centru u Parizu, navodi se u tekstu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ivica Dačić

Naime, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uskoro bi mogao da definitivno stavi tačku na prošlogodišnji sukob naših predstavnika u Parizu, koji je okarakterisao kao "veliku bruku naše diplomatije" i da smeni direktora Kulturnog centra u Parizu, Radoslava Laleta Pavlovića.

Zbog narušenih međuljudskih odnosa i tenzija koje su vladale između, sada već bivšeg ambasadora u Parizu Rajka Ristića i Pavlovića, za koje su mediji javljali da su čak bili na ivici fizičkog obračuna, Dačić je u Francusku poslao i vanrednu kontrolu.

Izaslanici, državni sekretar i generalni sekretar MSP Ivica Tončev i Veljko Odalović, u svom izveštaju Dačiću su predložili smenu i ambasadora Ristića i direktora KC Pavlovića.

 

 

Ristiću je pre nekoliko meseci istekao mandat i na njegovo mesto imenovana je ambasadorka Nataša Marić, dok je Pavlović ostao na čelu KC.

Inače, od 69 ambasada, koliko naša zemlja ima, četvorogodišnji rok službe probile su diplomate u Albaniji, Angoli, Argentini, Australiji, Belorusiji, Brazilu, Bugarskoj, Izraelu, Indiji, Japanu, Kanadi, Kini, Kongu, Koreji, Kuvajtu, Makedoniji, Maroku, Meksiku, Mjanmaru, Rumuniji, Rusiji, Ukrajini, Tunisu, Holandiji, Crnoj Gori, Češkoj i Švajcarskoj.

Mandat je istekao i našim ambasadorima pri NATO i UN u Njujorku, napominje beogradski dnevnik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading